lauantai 24. tammikuuta 2009

Kotona tehdyt wieninleikkeet

Lauantai-päivän päivälliseksi itsetehtyjä wieninleikkeitä. Kokeilin perinteisestä pippuri-suola-maustamisesta poikkeavaa mausteyhdistelmää. Hyvin sopi tämäkin. Lisäksi pottumuusia, juustohullun juuresmuhennosta ja sekaseinisalaattia, jonka kannoin pöytään kaupan palvelutiskiltä!


n. 1½kg possun ulkofilettä
2-3dl vehnäjauhoja
½pss (n. 30g) grillimaustetta
2tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1dl vettä
½pss korppujauhoa

voita
rypsiöljyä

Leikkaa possun ulkofile vajaan sentin leveiksi pihveiksi. Mikäli ulkofileen reunassa on rasvaa, leikkaa reunaan muutama viilto, ettei pihvi paistaessa käpristy. Nuiji pihvejä hiema ohuemmaksi.

Sekoita vehnäjauhoon mausteet, riko kananmunien rakenne ja sekoita hieman vettä sekaan sekä laita korppujauhoa, kaikki omiin kulhoihinsa/lautasille. Pyöritä ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhota.

Kuumenna voita ja öljyä pannulla, paista rapeaksi molemmin puolin ja siirrä uunipannulle. Laita leikkeet uuniin noin 150 asteeseen leivinpaperin alle uunivuoassa.

Tarjoa halutessasi lisäksi sitruunaa ja kapriksia.

Tuli vaihteeksi huono tumma kuva, ei tuo leike oikeasti palanut ollut, vaan herkullisen mehevä. NAM ;D

Ei kommentteja: