perjantai 2. tammikuuta 2009

Lohilasagne

Ihanaiset joulunpyhät ovat taas ohi ja vuosikin ehti vaihtua! Kinkun sulattelun aloituksen voi aloittaa vaikka tällä herkullisen kalaisalla pastaruoalla. Olen saanut tämän eräältä keskustelufoorumilta, ohje alunperin Koti ja keittiö-lehdestä. Suosittelen, tämä on oikeasti todella maukasta! :D



Saamaani ohjetta mukaellen:

9 lasagnelevyä
400g lohta (savulohi, raaka, paistettu)

juustokastike:

3rkl voita
4rkl vehnäjauhoja
4dl maitoa
2dl ruokakermaa
200g pippurituorejuustoa
2rkl dijonsinappia
½tl suolaa
3rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

pinnalle:

juustoraastetta
(vuoan voiteluun: voita)

Sulata voi kattilassa (ei ruskisteta) ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito ja sekoita, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää kerma ja tuorejuusto, anna poreilla 5-10minuuttia. Mausta dijon- sinapilla, suolalla ja tillillä. Sekoita vielä joukkoon savu-, raa'at tai paistetut lohipalaset.

Voitele halutessasi vuoka, mutta HUOM! jos paistat kalan ensin noin 20 minuuttia nahkapuoli ylös päin vuoassa ja otat nahkan pois, lisäät kalan kastikkeeseen, vuoka on jo kalanrasvassa eikä tarvitse voitelua. (Ei tarvitse minun mielestä muutenkaan) Laita alimmaiseksi kerrokseksi lohijuustokastiketta, sitten lasagnelevyjä, kastiketta ja viimeisimmän kastikekerroksen päälle laitetaan juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Herkuttele :)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tein jo toista kertaa. Nyt appivanhempikokelaille ja heti lähti tämä huippuresepti heillekin kokeiltavaksi. Ai että oli taas hyvvee.

Heli kirjoitti...

Kiitti Sanna! :) Tosi mukavaa, että maistui ja sait varmasti lisää pisteitä "kokelailta". Tämä on kyllä tosi hyvää, pitäiskin tehdä itsekin taas pitkästä aikaa :)