400g digestive-keksejä
100g voita sulatettuna
6dl vispikermaa
2dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
3prk (á 250g) mascarpone-juustoa
2dl baileys-likööriä
½dl vettä
10 liivatelehteä
100g voita sulatettuna
6dl vispikermaa
2dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
3prk (á 250g) mascarpone-juustoa
2dl baileys-likööriä
½dl vettä
10 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan (suojaa pohja leivinpaperilla, tuorekelmulla tai pakastepussilla) pohjalle. Laita kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma puolikovaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää mascarpone-juusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon varovasti, mutta hyvin, likööri. Kuumenna vesi, purista vesi liivatelehdistä ja sulata veteen. Sekoita liivateliemi täytemassaan koko ajan sekoittaen niin, että liivate on kokonaan sekoittunut joukkoon.
Ota pohja kylmästä ja levitä täytemassa sen päälle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia, mieluusti yön yli.
Koristele hyytelökakku haluamallasi tavalla. Tähän kakkuun vatkasin 4dl vispikermaa, josta kolmasosan maustoin vaniljakreemijauheella ja kaksi kolmas osaa tummalla suklaalla.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma puolikovaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää mascarpone-juusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon varovasti, mutta hyvin, likööri. Kuumenna vesi, purista vesi liivatelehdistä ja sulata veteen. Sekoita liivateliemi täytemassaan koko ajan sekoittaen niin, että liivate on kokonaan sekoittunut joukkoon.
Ota pohja kylmästä ja levitä täytemassa sen päälle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia, mieluusti yön yli.
Koristele hyytelökakku haluamallasi tavalla. Tähän kakkuun vatkasin 4dl vispikermaa, josta kolmasosan maustoin vaniljakreemijauheella ja kaksi kolmas osaa tummalla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti