tiistai 2. joulukuuta 2008

Ristiäispikkuleivät

Tein ristiäisiin myös kahdenlaisia pikkuleipiä. Sydämenmuotoisia herrasväenleipiä sekä Mansikkamäen Eben ohjein tehtyjä ja koristeltuja fantasiapipareita.

Kaunis kiitos Ebelle blogissasi olevista hienoista malleista ja ohjeista, pikkuleivät onnistuivat oikein hyvin! Ensikertalaisella on opittavaa vielä paljon koristelun saloista, mutta omasta mielestäni suoriuduin kohtalaisesti :) Suosittelen vierailua Mansikkamäki-blogissa ihailemassa ja perehtymässä pikkuleipien koristelun maailmaan! Tässä taas yksi uusi asia, minkä opin :)

Muotteina oli Confetista hankkimani vauvanjalka ja tuttipullo sekä muovinen nalle, joka oli jo omasta takaa. Olisin tilannut Englannista erilaisia muotteja, mutta ne olivat hervottoman isoja (esim. vaunut, helistin) ja haluamani body-muotti oli väliaikaisesti loppu. Siispä päädyin tekemään itse "muotin" tai miksi sitä nyt kutsuisi... Kannattaa tehdä tuota koristelupikeeriä! Sitä on pursottaessa paljon helpompi hallita kuin tomusokeri-vesikuorrutetta.

Eben fantasiapikkuleivät-reseptiä mukaellen

2½dl sokeria
175g pehmennyttä voita
1 kananmuna
½dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
1tl manteliaromia
6½-7dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vaniljasokeri ja manteliaromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää n. 6dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.

4. Kaaviloi taikina ½cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

koristelupikeeri

1 kananmunan valkuainen
2½-3dl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
elintarvikeväriä



Pipareita tuli reilusti eli yli 80kpl. Riippuu varmasti pipareiden koosta, mitä yhdestä annoksesta saa aikaiseksi. Taikina oli helppo valmistaa eikä manteliaromi maistunut liikaa paistetuissa pipareissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi kun södejä, miten sulla toimii bloggerin puolella.Mä vaihdoin erinäistten kommentointiongelmien vuoksi vuodatukselle lokakuussa?
kiitos vierailustasi

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maikkili! Kiva, kun piipahdit ja kiitos kommentista :)

Hyvin on tähän saakka blogger toiminut, ei ole ollut moittimista. Sopivan yksinkertaiset toiminnot, niin ei tämän takia tarvii hermoja menettää ;)