Meillä jo perinteiseksi muodostunut joulupöydän herkku julkaistaan vielä näin jälkikäteen. Kuva on tämän vuoden annoksesta (tai osasta sitä, koska ei mahtunut tähän vuokaan). Tilavampaa tarjoiluastiaakaan en sitten löytänyt. Hupeni kuitenkin nopealla tahdilla tältäkin lautaselta :) Siskoltani saatu ohje.
100g muikunmätiä
1prk (2dl) kuohukermaa
1prk (200g) ranskankermaa
1 pieni sipuli
3rkl sitruunamehua
3-4 liivatelehteä
½dl tillisilppua
suolaa
mustapippuria
1prk (2dl) kuohukermaa
1prk (200g) ranskankermaa
1 pieni sipuli
3rkl sitruunamehua
3-4 liivatelehteä
½dl tillisilppua
suolaa
mustapippuria
Valuta jäädytetty muikunmäti esim. suodatinpussissa siivilässä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Silppua sipuli pieneksi silpuksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, vatkaa sekaan sitten myös ranskankerma. Sekoita joukkoon sulatettu ja valutettu mäti, silputtu sipuli, tillisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateneste tasaisesti mätimassaan.
Annostele mätimassaa annosvuokiin tai suurempaa vuokaan. Jos käytät metallisia vuokia, suojaa ne tuorekelmulla.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Tarjoa perunoiden tai hyvän leivän kanssa alkupalana. Sopii myös buffet-tarjoiluun.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, vatkaa sekaan sitten myös ranskankerma. Sekoita joukkoon sulatettu ja valutettu mäti, silputtu sipuli, tillisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateneste tasaisesti mätimassaan.
Annostele mätimassaa annosvuokiin tai suurempaa vuokaan. Jos käytät metallisia vuokia, suojaa ne tuorekelmulla.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Tarjoa perunoiden tai hyvän leivän kanssa alkupalana. Sopii myös buffet-tarjoiluun.
2 kommenttia:
Happy New Year...
Thank you David! Happy New Year to you too! :)
Lähetä kommentti