Tänä jouluna halusin yllättää omatekoisilla nameilla. En ole kunnostautunut karamellien teossa aikuisiällä kuin kerran. Sen kerran olen kokeillut marmeladin tekoa ja onnistuihan ne ihan ok, mutta jotenkin ne sitten olivat liimautuneet lahjarasiassa toisiinsa niin, että taisi jäädä lahjansaajillakin syömättä. Lapsena tuli tehtyä tikkunekkuja sun muuta kyllä.
Nämä tryffelit onnistuivat tosi hyvin. Perinteisistä tryffelistä poiketen lusikoin suklaamassaa alumiinisiin karamellivuokiin ja "maustoin" ne mieleni mukaan.
Joulutryffelini 2010 maistuvat siis suussa sulavan suklaan lisäksi pistaasipähkinältä, karpalolta, turkinpippurilta, appelsiinilta ja piparkakulta.
Tryffelien perusohjeen nappasin HS:n Ruoka-sivulta. Annoksesta tulee noin 50 karamellivuokaa tryffeleitä.
250g suklaata (minulla oli ½ tummaa ja ½ maitosuklaata)
1dl kuohu- tai vispikermaa
25g voita
mausteeksi esimerkiksi:
- rouhittua pistaasipähkinää
- turkinpippurirouhetta
- kuivattuja karpaloita
- hillottua appelsiininkuorta
- murskattua piparkakkua
1dl kuohu- tai vispikermaa
25g voita
mausteeksi esimerkiksi:
- rouhittua pistaasipähkinää
- turkinpippurirouhetta
- kuivattuja karpaloita
- hillottua appelsiininkuorta
- murskattua piparkakkua
Kuumenna kerma ja sulata suklaa. Sekoita joukkoon voi.
Helin versiossa suklaamassaa valutetaan lusikan avustuksella karamellivuokiin ja maustetaan mieleisiksi. Sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään.
Perinteiset tryffelit tehdään niin, että annat suklaamassan ensin jähmettyä jääkaapissa ja kuumaan veteen kastetulla lusikalla otat palleron, joka pyöritellään kaakaojauheessa.
2 kommenttia:
To have one truffle, or two... Or a dozen and then die... Ikinä en ole syönyt näin hyviä tryffeleitä!
No, mutta hyvä, että nyt sai syyä :) On ne kyllä hyviä!
Lähetä kommentti