Itsenäisyyspäivä kääntyi jo iltaan, kun pääsimme jälkiruokaan saakka. Syötiin siis pitkän kaavan mukaan, mikä meillä nyt tarkoitti, että ruokalajien välissä oli monta tuntia. Siinä ajassa ehtii vaikka mitä, esim. nukkua, katsoa linnan juhlia.
Halusin kokeilla, pystynkö piilottamaan pannacottaan marjoja niin, ettei jälkiruokailija tiedä niistä mitään, ennenkuin lohkaisee lusikallisen tai kaksi. Pystyin! Pakastemarjat varmaan jäivät lämpimän kerman ansiosta nalkkiin kupin pohjalle, yhtä marjaa lukuunottamatta. Se nousi itsepintaisesti kerman pintaan, josta noukin ruupun pois.
2dl kermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
2rkl mustaviinimarjoja
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
2rkl mustaviinimarjoja
Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kerma ja sokeri. Liota valutettu liivate kuumaan kermaan.
Nosta mustaviinimarjoja tarjoilukupin pohjalle. Kaada varovasti kermaliemi päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Halutessasi voit vielä lisätä valmiin pannacottan pinnalle viinimarjahilloa.
Nosta mustaviinimarjoja tarjoilukupin pohjalle. Kaada varovasti kermaliemi päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Halutessasi voit vielä lisätä valmiin pannacottan pinnalle viinimarjahilloa.
6 kommenttia:
Tämä varmasti bueno. Hasta la vista beibi. Hieno kuvaus yhden harhautuneen marjan metsästyksestä.
Jeps, sai villasukat pyörimään jaloissa. Miten voi niin yksinkertainen hyvä maistua niin herkulta. Se lienee se kerma ;) Tämmösen vois tehdä jouluksi semmoseen isompaan (litran?) kuppiin?
Mitä! Litran kuppiinko? Eipäs kun kolomen litran astiaan!
No, mutta niinpä tietenkin! Vähintään kolomen litran :) Ei jouluna passaa nuukailla! Varsinkin, kun saa yölläki syyä :)
Superlatiivit loppuu. Suussasulava on alentavaa vähättelyä...
:D Pannacotta on aina vaan niiiiiiiiin superhyvää :)
Lähetä kommentti