Tarjosin joulunaluslounaalla pääruoaksi Beef Wellingtonia, jonka lisäkkeeksi valmistin herttuattaren perunaa eli pursotettua pottumuusia, jota on paistettu hetki uunissa.
Potuksi valikoitui Rosamunda, jota sattui jääkaapissa olemaan. Niistä tulee aivan mahdottoman hyvä muusi. Ohjeita duchesse-perunoiden tekemiseen löytyy netistä. Alunperin meinasin laittaa vain voita ja kananmunan keltuaisia kera valkopippurin ja suolan, mutta pottuvoi joutui odottamaan hetken, joten taivui lisäämään vielä lorauksen kermaa sekaan. No, ei ainakaan pahentanut lopputulosta :)
400g Rosamundaa kuorittuna ja suolavedessä keitettynä
25g voita
2 kananmunan keltuaista
suolaa ja valkopippuria
(loraus kermaa)
25g voita
2 kananmunan keltuaista
suolaa ja valkopippuria
(loraus kermaa)
Muussaa perunat ja sekoita sekaan voi hyvin. Lisää kananmunan keltuaiset myös hyvin sekoittaen. Mausta. Jos perunamuusi on kovaa, lisää loraus kermaa. Laita pursotinpussiin ja pursota pieniä tai vähän isompia kekoja leivinpaperoidulle pellille.
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla, kunnes duchesse on saanut kauniisti väriä pintaan. Tarjoa heti.
Paista 250 asteessa uunin keskitasolla, kunnes duchesse on saanut kauniisti väriä pintaan. Tarjoa heti.
2 kommenttia:
Tosi hyvää on perunamuusi tässäkin muodossa!
Niin onkin! :)
Lähetä kommentti