sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Mehevät lanttukuutiot


Näin joulunaikaan ruokapöytä notkuu liitoksistaan. Jos lanttulaatikko kyllästyttää tai muuten vaan kaipaat lisäkkeisiin vaihtelua, niin kokeilepa näitä todella herkullisen meheviä lanttukuutioita.

Marraskuussa miehen äiti kutsui meidän porukalla syömään ja aterialla oli lisäkkeenä tällaisia herkullisia juureskuutioita. Onnistuisi muuten varmaan nauriistakin!

Näitähän söisi vaikka pääruoaksi :)




2 keskikokoista lanttua
50g voita
2-3rkl siirappia
ripaus suolaa ja valkopippuria

Kuori ja kuutioi lantut. Sulata voi ja kuullota lanttuja vartin verran.

Lisää siirappi ja anna hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Ota kansi pois ja mausta. Anna paistua vielä miedolla lämmöllä hetki, kunnes neste on ihmeytynyt lanttuihin.

6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

En juuri ole lantun ystävä, mutta yllättävän hyviä olivat! Nam!

Heli kirjoitti...

Mahtavvaa, ettö maistuu sullekin :) Osansa varmaan voilla ja vienolla makeudella ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaunis upeasta reseptistä. Rakastan lanttulaatikkoa, ja syön sitä todella muulloinkin kuin joulun aikaan, mutta nyt tuntuu, että sitä pursuaa jo korvista. Löysin pussillisen luomulanttuja, ja ajattelin puoliääneen itsekseni, että jos vain jostain löytyisi lanttukuutioiden ohje, niin olisin onnellinen. Nyt olen onnellinen!

Heli kirjoitti...

Vau, mahtavaa! Ja olen tosi iloinen, että tämä resepti teki hienon vaikutuksen lantunystävälle! :) Oikein maistuvaa ja hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Heli!Olen myös katsellut lanttukuutioiden tekemisohjetta ja nyt sain. voin tarjoilla jouluna pojalle ja miniälle. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille tämän palstan lukijoille ja ennenkaikkea palstan tekijälle. Joulunahan saa herkutella ja syödä vaikka yöllä.

Heli kirjoitti...

Kiitos kovasti! Hyvää ja ennen kaikkea oikein makoisaa joulua sinullekin! :) Ai, kun tulee iloinen mieli näistä kommenteista. Semmonen joulu-Heli mieli <3