Jouluostosreissulla tuli mieleen, että oisko jotain, mitä ei joulupöytään ole vielä suunnitteilla? Ja hoksasin ajattelevani silliä. Siis en tykkään rasvasillistä, mutta matjessillistä kylläkin. Siitäpä sitten ajatus johti toiseen eli smetanaan ja näin päädyin ostamaan pääraaka-aineet.
Tämä smetanasilli sopii myös vuoden muihin juhlatarjoiluihin, kuten pääsiäispöytään, tai buffet-tarjoiluun.
Mysi Lahtisen kirjoissa on ilmeisesti useampiakin silliohjeita, smetanasilliäkin kahdenlaista. Yhdistin ne omasta mielestäni jouluiseksi kokonaisuudeksi :)
1pkt Boy matjessillifileitä
1prk (120g) smetanaa
1 punasipuli (ja tilkka sitruunamehua)
1rkl rosépippuria
1prk (120g) smetanaa
1 punasipuli (ja tilkka sitruunamehua)
1rkl rosépippuria
Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi ja asettele tarjoilulautaselle. Sekoita smetanaa hieman purkissa ja levitä sitten sillipalojen päälle. Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut smetanan päälle. Ripottele rosépippureita pinnalle.
VINKKI! Jos haluat, että punasipuli punastelee, niin leikkaa sipulisiivut aiemmin ja sekoita sekaan tilkka/muutama tippa sitruunamehua. Anna tekeytyä jääkaapissa.
VINKKI! Jos haluat, että punasipuli punastelee, niin leikkaa sipulisiivut aiemmin ja sekoita sekaan tilkka/muutama tippa sitruunamehua. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti