Ystäväni toivoi joulunalustarjoiluun jouluista kakkua. Kakusta tuli maultaan samankaltainen kuin viime vuonna siskolleni tekemä joulukakku oli.
Kakku tehtiin 12 hengelle. Perussokerikakkupohjaan tuli piparkakkumaustetta ja väliin puolukkainen täyte. Kakun koristeeksi kuva, jonka kokosin värityskuvista ja väritin kristallitomuväreillä.
piparinmakuinen sokerikakkupohja:
5 kananmunaa
2dl sokeria
1tl piparkakkumaustetta
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
5 kananmunaa
2dl sokeria
1tl piparkakkumaustetta
2dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahtoon vatkaamisen aikana. Sekoita joukkoon piparkakkumauste. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin. Kaada taikina laktoosittomalla Oivariini Juoksevalla voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 26cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa 35 minuuttia.
täyte:
1prk (á 2½dl) laktoositonta vispikermaa
1prk (250g) laktoositonta rahkaa
1rs (200g) laktoositonta tuorejuustoa
1½dl tomusokeria
2tl vaniljauutetta
2 liivatelehteä
1-1½dl kokonaisia puolukoita
1prk (á 2½dl) laktoositonta vispikermaa
1prk (250g) laktoositonta rahkaa
1rs (200g) laktoositonta tuorejuustoa
1½dl tomusokeria
2tl vaniljauutetta
2 liivatelehteä
1-1½dl kokonaisia puolukoita
***
3dl puolukkasurvosta
3dl puolukkasurvosta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute (tai vaniljasokeri). Kuumenna pari ruokalusikallista puolukkamehua ja sulata siihen kylmässä vedessä ensin pehmitetyt ja sen jälkeen valutetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi varovasti puolukat täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä puolet puolukkasurvoksesta (mielellään sokeroitua, ellet tykkää tosi happamasta mausta kakussa..) kakkupohjalle. Sitten puolet hyytelötäytteestä. Toista edellinen toimenpide ja nosta päällimmäiseksi kolmas pohjapala.
Kaikkein näppärimmin kakun täyttäminen ja hyydytys onnistuu samassa irtopohjavuoassa, jossa paistoit kakun. Reunat kannattaa suojata joko reunakalvolla tai leivinpaperipaloilla.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä puolet puolukkasurvoksesta (mielellään sokeroitua, ellet tykkää tosi happamasta mausta kakussa..) kakkupohjalle. Sitten puolet hyytelötäytteestä. Toista edellinen toimenpide ja nosta päällimmäiseksi kolmas pohjapala.
Kaikkein näppärimmin kakun täyttäminen ja hyydytys onnistuu samassa irtopohjavuoassa, jossa paistoit kakun. Reunat kannattaa suojata joko reunakalvolla tai leivinpaperipaloilla.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.
päällys:
kakkukuva
lumihiutale-koristeita marsipaanista
lumihiutale-sokerikoristeita
2prk (á 2½dl) laktoositonta vispikermaa
1dl tomusokeria
kakkukuva
lumihiutale-koristeita marsipaanista
lumihiutale-sokerikoristeita
2prk (á 2½dl) laktoositonta vispikermaa
1dl tomusokeria
Vatkaa kermavaahto riittävän kovaksi, että pursottaminen onnistuu. Levitä kakkukuvan alle hieman kermavaahtoa tai vaikka notkistettua tuorejuustoa. Pursota reunat mieleiselläsi tavalla. Itse käytin pursottamisessa lehti- ja tähtityllaa.
4 kommenttia:
Petterin nenänpäästä tuli vähän kiistaa kuka sen saa. Kakku ihan suli suussa..ihanaa..
No voi, toivottavasti ei sentään itku päässyt! Ihanaa palautetta, mukava, että maistui! :)
Ihana leikkisä fiilis tässä kakussa!
Kiitti Anne :) Hyvin oon onnistunut, kun näin oli tarkoituskin :) Semmonen iloinen hupsuttelu!
Lähetä kommentti