Jouluksi 2006 kehittelemäni resepti. Se oli niin hyvää, että sain tehdä sitä myös äidin syntymäpäiville. Sen jälkeen en olekaan tätä tehnyt, vaan kokeillut muita juttuja. Nyt on siis taas tämän herkun paikka.
Broileripatee on pehmeän makuista ja sen kanssa sopii hyvin vaikka mustaviinimarjahyytelö. Oheisesta reseptistä tulee puolen litran vuoallinen pateeta.
250g broilerin rintafilettä tai broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
1½rkl kuivattua yrttiä (esim. ruohosipuli-persilja-salottisipuli)
tai
2 pientä salottisipulia ja 1tl valkosipulista yrttiseosta
1½rkl kapriksia (mielellään keskikokoisia)
mustapippuria
ripaus suolaa
1rkl perunajauhoja
1dl kuohukermaa
1 kananmuna
1½rkl kuivattua yrttiä (esim. ruohosipuli-persilja-salottisipuli)
tai
2 pientä salottisipulia ja 1tl valkosipulista yrttiseosta
1½rkl kapriksia (mielellään keskikokoisia)
mustapippuria
ripaus suolaa
1rkl perunajauhoja
1dl kuohukermaa
Hienonna broilerinliha tai käytä valmista broilerin jauhelihaa. Sekoita kananmunan lihan kanssa sekaisin. Lisää kuivat aineet TAI silputut salottisipulit sekä yrttimauste joukkoon. Sekoita kerma viimeiseksi massaan.
Sivele reilun litran vetoinen vuoka kevyesti öljyllä tai voilla ja kaada massa vuokaan. Laita vuoka vesihauteessa uuniin tunniksi 150 asteeseen. Älä peitä vuokaa, patee saa kauniin pinnan.
Valuta mahdollinen pieni nestemäärä ennenkuin kumoat pateen jäähtymään. Jos käytät pateevuokaa, valmis patee voi jäädä vuokaan.
Sivele reilun litran vetoinen vuoka kevyesti öljyllä tai voilla ja kaada massa vuokaan. Laita vuoka vesihauteessa uuniin tunniksi 150 asteeseen. Älä peitä vuokaa, patee saa kauniin pinnan.
Valuta mahdollinen pieni nestemäärä ennenkuin kumoat pateen jäähtymään. Jos käytät pateevuokaa, valmis patee voi jäädä vuokaan.
2 kommenttia:
Tosi hyvää patéta. Harmi, kun ei muistettu sitä hilloa hankkia seuraksi.
Eikös vain :) No, se hillo tai hyytelö jäi ottamatta esille. Äidin tekemää olisi kyllä ollut, mutta en minä kaikkea muistanut...
Lähetä kommentti