sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Pannacotta-puolukkakakku (gluteeniton, vähälaktoosinen)


Tapaninpäivän kahvipöytään valmistin kermaisen hyytelökakun. Oli pieni suunnitelma tehdä puolukkaista pannacottaa jälkiruoaksi, mutta kun näytti jo eilen, ettei edes luumuräämi uppoa, niin päätinkin tehdä pannacotan kakkuun :)

Tästä tuli tosi hyvää, hyytelötäyte on herkullisen kuohkeaa moussemaista, puolukka antaa kivaa kirpeyttä ja pannacotta ihanan kermaisuuden alaosan piparinmaun vastakohdaksi.



pohja:

1pkt (150g) gluteenittomia kaurakeksejä
75g laktoositonta voita

hyytelötäyte:

2dl+3rkl vähälaktoosista vispikermaa
1rs (200g) vähälaktoosista maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1½tl piparkakkumaustetta
3 liivatelehteä

1½dl puolukoita

pannacottahyytelö:

3dl vähälaktoosista vispikermaa
½dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Murskaa kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voiseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Irtopohjavuoka voi olla halkaisijaltaan 24cm. Laita kylmään hyytelötäytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri sekä piparkakkumauste. Kuumenna kermatilkka ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa hyvin. Kaada hyytelötäyte keksipohjan päälle ja laita viileään yön yli hyytymään.

Ripottele hyytelöpohjan päälle pakastepuolukat. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kerma ja sokerit. Sulata liivatelehdet kuumaan kermaan ja kaada varovasti hyytelötäytteen ja puolukoiden päälle. Anna hyytyä viileässä muutama tunti.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Ai että oli hyvää kakkua! Nam nam!

Heli kirjoitti...

Niin olikin, tosi namia! :)