sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Tyrnikeittoa kermalla


Kauniiksi lopuksi joulunaluslounaallamme nautimme pohjois-pohjalaisista tyrneistä valmistettua keittoa kermavaahdon kera.

Soppa on keittoa sakeampaa, joten tämä on keitto, koska näin halusinkin olevan. Herkullista!1½dl tyrnejä
1½dl vettä
2dl sokeria
5dl vettä
1rkl perunajauhoja (kukkura)
tilkka vettä suurukseen

Keitä tyrnejä hetki vähässä vedessä ja painele marjoja samalla rikki. Paseeraa tyrnit siivilän läpi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehahtaa. Saosta keitoksi perunajauhosuuruksella.

Jaa annosmaljoihin tai -kulhoihin. Ripottele päälle hieman sokeria ja anna jäähtyä. Siirrä kylmenemään jääkaappiin. Tarjoile esim. kermavaahdon tai riisipuuron kanssa.


5 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Parasta marjakeittoa ikinä!

Tontun muori kirjoitti...

Niinpä niin hyvää on ja vitamiinipommi samalla. Olen saanut kyseisiä herkkumarjoja joskus. Jouluksi hyvä jälkiruoka jos sitten enää kinkun ym. jälkeen mahtuu pötsiin. Hyvää Joulua kokille ja syöjille ym kansalle. toivoo tonttu Torvisen muori

Heli kirjoitti...

On se hyvvää ja tosissaan vitamiinipommikin :) Meillä kotona on luumuräämiä jouluna, mutta voisipa ajatella tätäkin tai siis räämin sijaan :)

Kiitos jouluterveisistä ja rentouttavaa joulua Kuusamoonkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni ei vaadi sokeria niin paljon, jää tyrnin maku liian miedoksi. Hyvä ohje kun vähän soveltaa omaan makuun sopivaksi:D

Heli kirjoitti...

Hei ja kiitos blogivierailusta sekä erityisesti kommentista! Kokeilemalla ja ohjeita muokkaamalla todella saa omaan makuun parhaan keitoksen. Olen aika noviisi näiden soppien ja kiisseleiden keitossa, kun äiti tekee parhaat jälkiruokasopat. Tekemällä oppii aina uutta :)