Kauniiksi lopuksi joulunaluslounaallamme nautimme pohjois-pohjalaisista tyrneistä valmistettua keittoa kermavaahdon kera.
Soppa on keittoa sakeampaa, joten tämä on keitto, koska näin halusinkin olevan. Herkullista!
1½dl tyrnejä
1½dl vettä
2dl sokeria
5dl vettä
1rkl perunajauhoja (kukkura)
tilkka vettä suurukseen
Keitä tyrnejä hetki vähässä vedessä ja painele marjoja samalla rikki. Paseeraa tyrnit siivilän läpi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehahtaa. Saosta keitoksi perunajauhosuuruksella.
Jaa annosmaljoihin tai -kulhoihin. Ripottele päälle hieman sokeria ja anna jäähtyä. Siirrä kylmenemään jääkaappiin. Tarjoile esim. kermavaahdon tai riisipuuron kanssa.
Jaa annosmaljoihin tai -kulhoihin. Ripottele päälle hieman sokeria ja anna jäähtyä. Siirrä kylmenemään jääkaappiin. Tarjoile esim. kermavaahdon tai riisipuuron kanssa.
5 kommenttia:
Parasta marjakeittoa ikinä!
Niinpä niin hyvää on ja vitamiinipommi samalla. Olen saanut kyseisiä herkkumarjoja joskus. Jouluksi hyvä jälkiruoka jos sitten enää kinkun ym. jälkeen mahtuu pötsiin. Hyvää Joulua kokille ja syöjille ym kansalle. toivoo tonttu Torvisen muori
On se hyvvää ja tosissaan vitamiinipommikin :) Meillä kotona on luumuräämiä jouluna, mutta voisipa ajatella tätäkin tai siis räämin sijaan :)
Kiitos jouluterveisistä ja rentouttavaa joulua Kuusamoonkin! :)
Mielestäni ei vaadi sokeria niin paljon, jää tyrnin maku liian miedoksi. Hyvä ohje kun vähän soveltaa omaan makuun sopivaksi:D
Hei ja kiitos blogivierailusta sekä erityisesti kommentista! Kokeilemalla ja ohjeita muokkaamalla todella saa omaan makuun parhaan keitoksen. Olen aika noviisi näiden soppien ja kiisseleiden keitossa, kun äiti tekee parhaat jälkiruokasopat. Tekemällä oppii aina uutta :)
Lähetä kommentti