keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Lusikkaleivät


Äidin kanssa leivoimme nämä jouluisen kahvipöytämme perinteiset pikkuleivät yhdessä. Alunperin ohje on alakoulun keskiluokan opettajaltamme saatu ;)

Lusikkaleivät ovat aika helppotekoisia, kunhan tekee ne pyöreäpesäisellä lusikalla. Ja muistaa malttaa painaa taikinan tiiviisti lusikkaan. Täytteeksi mieleistä kiinteää hilloa. Meillä tällä kertaa tyrnihilloa. Myös lakka-, aprikoosi- ja vadelmahillo sopivat lusikkaleipien täytteksi. Lopuksi pikkuleivät pyöräytetään sokerissa.




200g voita
150g sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa (tasamitta)
250g vehnäjauhoja

Sulata voi, mutta varo ruskistamasta sitä. Kaada jäähtynyt voisula kulhoon kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin.

Tee pikkuleivän aihio painelemalla taikina hyvin lusikan pesään. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana.

Jäähdytä pikkuleivät. Sipaise hilloa pikkuleivän tasaiselle puolelle ja paina toinen puolisko hillon päälle. Pyöräytä sokerissa. Säilytä kuivassa ja viileässä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, makeita pikkuleipiä!

Heli kirjoitti...

Jos tosi makeasta tykkää :) Pitää paikkansa!