keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Éclairet kuningatarkermalla


Fazer Amican ruokalehti 2010 Rakkaudesta ruokaan sisältää kaikenlaisia herkkuja ympäri Eurooppaa. Lehteä jaetaan Amican ruokaloissa. Nämä kermaiset suklaatuulihatut löytyivät lehden Ranska-osiosta.

Käsitykseni tangoista oli lehden kuvaan verrattuna aika erilainen, mutta eipä tullut katsottua kuvia, kun tuulihattuja pellille pursotin. Enempihän näissä oli syötävää ;)




tuulihattutaikina

2dl vettä
100g voita
½tl suolaa
90g vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää vehnäjauhot joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Riko munien rakenne ja lisää ne joukkoon yksitellen.

Pursota taikinasta tankoja leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (paistoin 25 minuuttia, Fazerilla on ilmeisesti aika kuumat uunit).

Jäähdytä tangot ja kasta toinen puoli suklaaglacessa. Halkaise tangot ja täytä kermavaahdolla.

suklaaglace

1dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata

Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa pari minuuttia ja vatkaa tasaiseksi.

kuningatarkerma

2dl vispikermaa
2rkl kuningatarlikööriä (Lignell&Piispanen)
2rkl kuningatarhilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää likööri ja hillo. Sekoita hyvin.

6 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Aika paljon pitää sankapommia heiluttaa, kun tämmöiä vetäsee iltapalaksi :(

heli kirjoitti...

*hmpf* Sain muuten eilen juuri kommentin tästä, että onkin kevyt siihen verrattuna, miltä näyttää!

Sua vaan harmittaa, kun et halunnut kahvitella eilen! :p

Helna kirjoitti...

Hoppas så ;-)

heli kirjoitti...

Eläpä nyt ala Hanna Partaseksi siellä yhtään!

Miäs kirjoitti...

Oli muuten Helna hyvää, voin kertoa.

heli kirjoitti...

Niin just!