Tämäkin idea uusimmasta Valio Kerma 1/2010-lehdestä. Eikä löydy näköjään Valion sivuilta, niin blääh pitää kirjoittaa se tähän :) Tosin nyt kirjaan sen niinkuin tein! Laitoin risottoon muuten koko pikarin pastajuustoraastetta ja hieman peitti risoton muita makuja, joten kirjaan tähän nyt ½ pikarillista, joka kyllä riittää antamaan juustoisuutta.
On muuten tosi hyvää ja kannattaa nähdä vaiva tehdä risotto oikealla tavalla eikä keittää riisiä kasvisliemessä kypsäksi, niinkuin alunperin ohjeessa neuvottiin. Sain myös hyvän syyn testata Valion uutustuotetta eli juustoa pikarissa.
2rkl rypsiöljyä
3dl risottoriisiä
7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl voita
3 porkkanaa
pala purjoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1prk (200g) creme fraichea
½ pikaria Valio pastajuustoraastetta
3dl risottoriisiä
7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2rkl voita
3 porkkanaa
pala purjoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1prk (200g) creme fraichea
½ pikaria Valio pastajuustoraastetta
Kuullota riisiä öljyssä ja lisää vettä niin, että riisit aavistuksen peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio tässä vaiheessa. Anna risoton kypsyä maltillisella lämmöllä, jotta riisi ehtii vetää nestettä itseensä.
Suikaloi purjo ja raasta kuoritut porkkanat samalla, kun lisäilet nestettä risottoon ja sekoittelet sitä. Kuullota kasviksia voissa ja mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla.
Kun olet käyttänyt kaiken nesteen ja risotto on löysää, lisää kasvispaistos, creme fraiche sekä juustoraaste.
Nauti heti!
Suikaloi purjo ja raasta kuoritut porkkanat samalla, kun lisäilet nestettä risottoon ja sekoittelet sitä. Kuullota kasviksia voissa ja mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla.
Kun olet käyttänyt kaiken nesteen ja risotto on löysää, lisää kasvispaistos, creme fraiche sekä juustoraaste.
Nauti heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti