lauantai 13. maaliskuuta 2010

Perjantai-illan pikapasta


Kun töiden jälkeen kiirehdin vielä paikasta toiseen, niin kotimatkalla tuntuikin, että suunnittelemaani ruokaan menisi liian kauan ilman, että olisi jo liian nälkä tai pitäisi ottaa jotain välipalaa.


Olen oppinut pitämään jääkaapissa/pakastimessa varalta jotain, mistä saa nopeastikin pyöräytettyä ruoan. Nyt se oli tuorepastaa ja pekonia. Kun jääkaapista lisäksi löytyi vielä yksi iso herkkusieni ja kevätsipulia, ruoka olikin jo melkein valmis :)




1pkt Pastella Fettuccine-täysjyvätuorepastaa
vettä+suolaa
1rkl öljyä
1pkt (140g) pekonia
1 iso herkkusieni
2 kevätsipulinvartta
100g Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
2dl pastan keitinlientä
½tl viherpippuria
mustapippuria myllystä

Keitä tuorepasta paketin ohjeen mukaan. Kaada lävikköön valumaan, mutta ota keitinlientä ennen kaatamista talteen 2-3dl.

Leikkaa pekoni saksilla kattilaan suikaleiksi. Paista öljytilkassa, ettei pekoni tartu pohjaan. Leikkaa samalla joukkoon kevätsipulinvarret ja viipaloi sieni ohuiksi viipaleiksi. Sekoittele, kunnes pekoni on saanut hieman väriä.

Lisää keitinvettä noin 2dl ja juusto nokareina. Sekoittele kastikkeeksi. Mausta pippureilla ja lisää joukkoon valutettu pasta. Sekoita pasta hyvin kastikkeeseen ja nosta pois kuumalta liedeltä tai nosta ritilän päälle. Anna pastan vetäytyä pari minuuttia.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Nam, miten hyvää pastaa!

heli kirjoitti...

Juu, niin olikii :)