tiistai 16. maaliskuuta 2010

Mustajuurisosekeitto


Bongasin ohjeen taannoin RuokaTorstaista Helsingin Sanomista.

Mustajuuresta onkin ollut tarkoitus tehdä keittoa, niin tästäpä sitten kokeeksi. Aivan mahtavan makuista, tätä tehdään toistekin! ISONAM ;)





1/2 kg mustajuurta (noin 5 kpl)
vettä
sitruunamehua
1 iso peruna (rosamunda)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl voita
6 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Kuori mustajuuret ja laita ne sitruunaveteen, jotta ne eivät tummuisi.

Kuori peruna ja pilko pieneksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää pilkotut mustajuuret ja pyörittele hetki. Lisää liemi, perunat ja mausteet.

Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, eli noin 15 minuuttia.

Lisää kerma ja kiehauta. Soseuta keitto ja tarkista maku.

VINKKI! Kerman tilalla voi käyttää tuorejuustoa.


Ei kommentteja: