HS:n Ruoka-osastolta napattu ohje :) Keitto oli höystetty kylmäsavuporolla ja neuvottiinpa siellä laittamaan maitovaahtoakin pinnalle, mutta oman versioni höystin paahdetulla chorizolla ja maitovaahdon jätin tästä arkiversiosta pois :)
1rkl voita
1 sipuli
2 pussia (à 200 g) pakastemaissia (1pss (450g))
4dl kanalientä
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
ripaus mustapippuria
1dl ruokakermaa (2dl)
100g chorizoa paahdettuna
tai
chilipähkinöitä
chilipähkinöitä
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa, lisää maissi ja anna kuumentua.
Lisää kanaliemi ja keitä noin 15 minuuttia eli kunnes maissi on kypsää. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja mausta varovasti.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja jaa lautasille tai kuppeihin. Ripottele pinnalle pannulla paahdettuja chorizo-siivuja tai vaikka chilipähkinöitä.
Lisää kanaliemi ja keitä noin 15 minuuttia eli kunnes maissi on kypsää. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja mausta varovasti.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja jaa lautasille tai kuppeihin. Ripottele pinnalle pannulla paahdettuja chorizo-siivuja tai vaikka chilipähkinöitä.
2 kommenttia:
Olipa hyvää keittoa, ensin makeaa ja sitten tosi herkullista, suolaista makkaraa!
Juuri näin oli tarkoituskin, makuyhdistelmä on mahtava!
Lähetä kommentti