maanantai 22. helmikuuta 2010

Maissisosekeitto


HS:n Ruoka-osastolta napattu ohje :) Keitto oli höystetty kylmäsavuporolla ja neuvottiinpa siellä laittamaan maitovaahtoakin pinnalle, mutta oman versioni höystin paahdetulla chorizolla ja maitovaahdon jätin tästä arkiversiosta pois :)





1rkl voita
1 sipuli
2 pussia (à 200 g) pakastemaissia (1pss (450g))
4dl kanalientä
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
ripaus mustapippuria
1dl ruokakermaa (2dl)

100g chorizoa paahdettuna
tai
chilipähkinöitä

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa, lisää maissi ja anna kuumentua.

Lisää kanaliemi ja keitä noin 15 minuuttia eli kunnes maissi on kypsää. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja mausta varovasti.

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja jaa lautasille tai kuppeihin. Ripottele pinnalle pannulla paahdettuja chorizo-siivuja tai vaikka chilipähkinöitä.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Olipa hyvää keittoa, ensin makeaa ja sitten tosi herkullista, suolaista makkaraa!

heli kirjoitti...

Juuri näin oli tarkoituskin, makuyhdistelmä on mahtava!