Uusimmassa Maku-lehden numerossa Talvi 1/10 oli mielenkiintoinen kultapäärynöiden ohje. Hieman oikaisin sokeroinnin kanssa, mutta ihan hyviä tuli ja maistuu aivan mahtavalta aura-juuston kanssa tarjottuna!
2-3 päärynää
1dl sokeria
1dl sokeria
Leikkaa huolellisesti pestyt päärynät erittäin ohuiksi viipaleiksi (ei kannata leikata aivan paperin ohuiksi, sillä silloin hankala käännellä viipaleita, jotka repeilevät..).
Kaada lautaselle sokeri. Paina viipaleet molemmin puolin sokeriin ja levitä päärynät pellille leivinpaperin päälle niin, etteivät ne ole yhtään päällekkäin. (Ripottelin viipaleiden pintaan hieman sokeria) Anna viipaleiden kuivua uunissa ensin 160 asteessa 15 minuuttia.
Käännä viipaleet ja jatka seuraavat 15 minuuttia.
Alenna lämpö 125 asteeseen ja anna viipaleiden kuivua rapsakoiksi eli noin tunnin verran. Käännä muutaman kerran. Anna jäähtyä.
Kaada lautaselle sokeri. Paina viipaleet molemmin puolin sokeriin ja levitä päärynät pellille leivinpaperin päälle niin, etteivät ne ole yhtään päällekkäin. (Ripottelin viipaleiden pintaan hieman sokeria) Anna viipaleiden kuivua uunissa ensin 160 asteessa 15 minuuttia.
Käännä viipaleet ja jatka seuraavat 15 minuuttia.
Alenna lämpö 125 asteeseen ja anna viipaleiden kuivua rapsakoiksi eli noin tunnin verran. Käännä muutaman kerran. Anna jäähtyä.
VINKKI! Kannattaa tehdä kultapäärynät etukäteen, vaikka edellispäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti