Voi nam kerta kaikkiaan. Parasta jauheliha-pottumuusilaatikkoa ikinä! Kun harvoin tekee, sitä paremmalta maistuu ;)
5-6 rosamunda-perunaa
vettä+suolaa
1rkl voita
1dl kermaa
1-1½dl rasvatonta maitoa
ripaus suolaa
1pkt (400g) kevytjauhelihaa (Pirkka)
1 sipuli
valkopippuria
1 lihaliemikuutio
noin 1dl juustoraastetta
vettä+suolaa
1rkl voita
1dl kermaa
1-1½dl rasvatonta maitoa
ripaus suolaa
1pkt (400g) kevytjauhelihaa (Pirkka)
1 sipuli
valkopippuria
1 lihaliemikuutio
noin 1dl juustoraastetta
Kuori ja pilko perunat lohkoiksi. Keitä suolavedessä kypsäksi. Muussaa perunat ja lisää voi sekä kerma. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää maitoa niin, että saat notkean muusin. Mausta ripauksella suolaa.
Kun perunat kiehuvat, silppua sipuli ja paahda se jauhelihan kanssa pannulla. Mausta lihaliemikuutiolla ja valkopippurilla.
Sekoita jauhelihaseos perunamuusiin ja kaada uunivuokaan. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja paista uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kun perunat kiehuvat, silppua sipuli ja paahda se jauhelihan kanssa pannulla. Mausta lihaliemikuutiolla ja valkopippurilla.
Sekoita jauhelihaseos perunamuusiin ja kaada uunivuokaan. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja paista uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
4 kommenttia:
Ai ai mitä herkkua! Ei tällaista saa kaupasta...
:) Kiitti! <3
Onko tää vähän niinkuin shepherd's pie?
Hoi Helna! :) Tää olis niinku semmonen kotimainen versioko? :) Taitaa olla vaan jauheliha-pottumuusilaatikko, paimenen"piirakka"an tulee muutakin ja kootaan vähän eri tavalla. Tuolta löytyykin vanhemmista resepteistä Torpparinvuoka :)
Lähetä kommentti