sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Wisteria Lanen lihamureke


Tulipa kokeiltua täydellisten naisten lihamureketta. Liekö tämä jopa pitopalvelua pyörittävän Breen ohje, mutta täytyy sanoa, että mureke oli pettymys. Jokin vain tökki, en tiedä. Toivottavasti maistuu esim. huomenna paremmalta. > Huomenna: Maistui paremmalta, kun maut olivat hieman tasaantuneet. Kannattaa tätä ainakin kerran kokeilla :)

Olisin tänään voinut tyytyä syömään lihamurekkeen lisäksi tekemääni pottumuusia vain, koska se oli ihanaa!



1 kg paistijauhelihaa
1 1/2 dl korppujauhoa
4 kevätsipulia ohuina suikaleina
1 porkkana raastettuna
2 munaa
4 rkl worcestershire-kastiketta
3 tl sinappia (laitoin dijonia)
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Kuumenna uuni 190-asteiseksi.

Murenna jauheliha kulhoon. Ripottele päälle korppujauhe, sipuli ja porkkana. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin munat, worcestershire-kastike, sinappi, tomaattitahna, timjami, suola ja pippuri. Kaada seos jauhelihan päälle ja sekoita ainekset käsin tasaiseksi tahnaksi.

Muotoile taikinasta pitkulainen tanko uunipannuun. Kypsennä noin 50 minuuttia. Anna tekeytyä viitisen minuuttia ennen tarjoamista.

Paloittele parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa kuumana perunamuhennoksen kanssa.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Voi että oli taas hyvää, nam! Onneksi sitä jäi vielä. ;)

heli kirjoitti...

Höh eikä ollut! ;p Näyttääkin ihan mustinmurkinalta...