Olin vahingossa ostanut Pandan persikka-passionsuklaata enkä tykännyt. Mihinkä se laittaisin? Ajattelin tehdä canachen suklaasta ja kermasta ja laittaa sen keksipohjan päälle ja vielä päälle lisätä persikkaa ja passionhedelmää. Tortun pohjasta tulikin mielenkiintoinen, kun muistelin (jälleen kerran...), että kaapissa olisi digestive- ja kaurakeksejä, mutta kuinka ollakaan niitä oli hieman vähänlaisesti. Noh, ei hätä tämän näköinen kuitenkaan ollut, olihan kaapissa valmiiksi jauhettua piparimurua ja kaurahiutaleita ;) Tulipa muuten vieraidenkin mielestä mahtavan makuista suklaatorttua! :)
Ohjeella tulee kaksi Ø26cm torttua:
pohja
noin 200g erilaisia keksejä (tässä digetiveä, kaurakeksiä, piparkakkuja)
1-1½dl kaurahiutaleita
125g voita sulatettuna
suklaacanache
150g persikka-passionsuklaata
n. 75g tummaa suklaata
200g maitosuklaata
3dl vispikermaa
päälle
1prk (iso) persikkaa
4 passionhedelmää
pohja
noin 200g erilaisia keksejä (tässä digetiveä, kaurakeksiä, piparkakkuja)
1-1½dl kaurahiutaleita
125g voita sulatettuna
suklaacanache
150g persikka-passionsuklaata
n. 75g tummaa suklaata
200g maitosuklaata
3dl vispikermaa
päälle
1prk (iso) persikkaa
4 passionhedelmää
Murskaa keksit ja kaurahiutaleet tehosilppurissa tai yleiskoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele pohja tiiviisti leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja laita kylmään.
Lämmitä kerma kuumaksi ja anna suklaan sulaan joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada suklaaseos pohjalle ja laita jääkaappiin viilenemään.
Kuutioi persikat. Lisää päällys persikkakuutioista ja passionhedelmästä tortun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Lämmitä kerma kuumaksi ja anna suklaan sulaan joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada suklaaseos pohjalle ja laita jääkaappiin viilenemään.
Kuutioi persikat. Lisää päällys persikkakuutioista ja passionhedelmästä tortun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti