Liukasta laskiaista!
Laskiaispullat kuuluvat runebergin torttujen ohella kerran vuodessa-herkkuihin. Perjantaina sain maistella jo perinteistä laskiaispullaa "nuorison" sponsoroimana! Kiitos :)
Tämä on siis toinen perinteisen leivonnaisen muunnos, josta sain idean jo vuosi sitten. Vuoden takaisiin postauksiin idea tuli liian myöhään, tai jotain, mutta omasta mielestäni laskiaisbriossit oli niin loistava juttu, että pieni pakko oli nyt leipoa elämäni ensimmäiset briossit :)
Ja helposti leivonta kävikin punaisella keittiöapulaisellani! Illalla taikinan tekoon, taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan ja aamulla pullien leivontaan. Näitä kannattaa kokeilla!
Täytteenä laskiaisbriosseissa t-i-e-t-e-n-k-i-n vadelmahilloa ja kermavaahtoa! Todella herkullista.
¼ pala hiivaa
1dl kylmää maitoa tai vettä
½tl suolaa
1rkl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
125g voita
1dl kylmää maitoa tai vettä
½tl suolaa
1rkl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
125g voita
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja rikkivatkatut kananmunat. Sekoita taikinaan 3dl vehnäjauhoja. Lisää pehmeä voi ja loppu vehnäjauho. HUOM! Taikina on pehmeää.
Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan 6-8 tunniksi tai yön yli.
Voitele 12 briossi- tai muuta tarkoitukseen sopivaa vuokaa.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa se nopeasti sileäksi. Jaa taikina 12 palaan ja ota jokaisesta palasta ¼ erilleen. Pyöritä molemmat palat palloksi. Aseta suurempi vuokaan ja paina siihen syvennys. Laita pienempi pallo syvennykseen. Anna kohota liinan alla noin tunti.
Voitele briossit keltuaisella, munamaidolla tai pelkällä maidolla. Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Briossien ohje on Kodin suuresta leivontakirjasta.
Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan 6-8 tunniksi tai yön yli.
Voitele 12 briossi- tai muuta tarkoitukseen sopivaa vuokaa.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa se nopeasti sileäksi. Jaa taikina 12 palaan ja ota jokaisesta palasta ¼ erilleen. Pyöritä molemmat palat palloksi. Aseta suurempi vuokaan ja paina siihen syvennys. Laita pienempi pallo syvennykseen. Anna kohota liinan alla noin tunti.
Voitele briossit keltuaisella, munamaidolla tai pelkällä maidolla. Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Briossien ohje on Kodin suuresta leivontakirjasta.
8 kommenttia:
O-la-la-laa, onkohan näitä brunssilistalla?
Ööö, ei? Olisikko halunnu? Tuu kahaville huomenna, niin saat! :)
Iloista laskiaista ja oli mukava löytää sivusi joista saan varmaan apua ja ideoita itselleni!:))
Hei Anonyymi! Tosi mukava kuulla, että tykkäät! Iloista ja aurinkoista laskiaista sinullekin! :D
Tosi hyviä pullia kermavaahdon ja vademlahillon kanssa!
Eivät sentään ehtineet kuivua, vaikka kuinka pelottelin ;) Kiva, kun maistui!
Ihanalta näyttää ja idea on kyllä hyvä. Ainakin minusta olivat parempia kuin tavalliset laskiaispullat, nam!
Ehdottomasti parempia kuin tavalliset! :)
Kiva, kun piipahdit, Ebe!
Lähetä kommentti