Siemennäkkileivän kanssa samassa Glorian ruoka&viini nro 66 1/2010-lehdessä oli herkullisen oloinen tahna, jota päätin kokeilla. Lisäksi näkkärien seuraksi tein Liptauer-tahnan.
Tahnasta tuli herkullista hyvää!
2prk artisokansydämiä (390g/240g Lidl)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2-3rkl oliiviöljyä (extra virgin)
lisäksi
2 kokonaista valkosipulia
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 kokonaista valkosipulia
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Aloita paahtamalla valkosipuleita: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ½cm latvasta pois siten, että saat jokaisen kynnen näkyviin. Nosta valkosipulit pieneen uunivuokaan. Valuta öljyä sipulien päälle ja mausta ne suolalla. Peita vuoka foliolla. Kypsennä noin 40 minuuttia.
Valuta artisokat ja laita ne kulhoon. Puristele valkosipulinkynnet irti kuoristaan ja lisää ne kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää hieman öljyä tahnaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valuta artisokat ja laita ne kulhoon. Puristele valkosipulinkynnet irti kuoristaan ja lisää ne kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää hieman öljyä tahnaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti