Tässä taannoin tein Rückerin Hirtenkäsestä maittavan pastan ja kun sitä jäi, niin tein lopusta filotaikinaan täytteen.
Mielestäni Pirkka karitsan käristys ei ollut kyllä karitsaa, maku oli sen verran vahva. Toivottavasti olen väärässä...
1pkt (240g) karitsan käristystä (Pirkka)
1pss (500g) pinaattia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100g fetaa (tässä: Rücker Hirtenkäse)
1pkt (n. 500g) filotaikinaa (Kanaki)
voisulaa
***
oliiviöljyä
1pss (500g) pinaattia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100g fetaa (tässä: Rücker Hirtenkäse)
1pkt (n. 500g) filotaikinaa (Kanaki)
voisulaa
***
oliiviöljyä
Laita jäinen karitsan käristys kuumalle pannulle ja paista liha käännellen irrottamalla lihasiivuja toisistaan. Kun liha on kypsää, lisää pinaattia ja raasta sekaan valkosipulinkynnet. Mausta ja lisää viimeiseksi murustettu fetajuusto. Anna jäähtyä hyvin.
Ota sulatetusta filotaikinasta aina kaksi arkkia kerrallaan. Voitele alimmainen arkki ja asettele toinen arkki päälle. Leikkaa neljäksi suikaleeksi. Laita taikinan alareunaan ruokalusikallinen täytettä ja kääntele kolmioksi.
Voitele filokolmiot oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia.
Ota sulatetusta filotaikinasta aina kaksi arkkia kerrallaan. Voitele alimmainen arkki ja asettele toinen arkki päälle. Leikkaa neljäksi suikaleeksi. Laita taikinan alareunaan ruokalusikallinen täytettä ja kääntele kolmioksi.
Voitele filokolmiot oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti