Päätin tehdä meille tapaninpäivän yrttisen piirakan ja laittaa mukaan myös kunnolla sipulia. Samalla käytin muita jääkaapin nurkkaan unohtuneita aineksia pois kuleksimasta: ylimääräinen ranskankerma, pottumuusin perskat, paahdettua sipulia, mustaleimaa.
Tein piirakasta tarkoituksella täytteeltään paksun. Näin se sopii vaikka iltaruoaksi salaatin kera. Meillä nautittiin näin iltapäiväkahvit, minulle päivän ensimmäinen mukillinen, ja lämmintä ruokaa sitten myöhemmin. Saattelimme nimittäin miehen kotimatkalle välipäiviksi töihin jo ns. sianpieremän aikaan enkä silloin juonut kahvia välttääkseni turhaa piristymistä. Tarkoituksena siis mennä takaisin nukkumaan ja niin teinkin, puoli yhteentoista saakka :) Välipäivien työrupeaman jälkeen mies lentää liihottaa perjantaina vielä uuden vuoden vastaanottoon tänne lakeuksille!
piirakkapohja:
100g voita
noin 1½dl perunamuusia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
noin 1½dl perunamuusia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
täyte:
1prk (200g) ranskankermaa
2dl täysmaitoa
3 kananmunaa
2tl yrttisekoitusta
ripaus valkopippuria
2tl rouheista dijon-sinappia
1dl paahdettua sipulia
1 pieni sipuli
200g lämminsavuporoa
1dl mustaleima-juustoa
2dl täysmaitoa
3 kananmunaa
2tl yrttisekoitusta
ripaus valkopippuria
2tl rouheista dijon-sinappia
1dl paahdettua sipulia
1 pieni sipuli
200g lämminsavuporoa
1dl mustaleima-juustoa
Sekoita perunamuusi pehmeään voihin. Nypi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaksi lisämällä kananmuna. Painele uunivuoan pohjalle ja reunoille > laitoin vuokaan leivinpaperin, jotta sain korkeat reunat.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita ranskankerma, maito ja kananmunat. Lisää mausteet, sinappi ja paahdettu sipuli. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi poronliha ja lisää sipulin kanssa täytteeseen. Raasta vielä täytemassaan mustaleima-juustoa.
Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
HUOM! Suolaa ei tarvitse piirakkaan lisätä!
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita ranskankerma, maito ja kananmunat. Lisää mausteet, sinappi ja paahdettu sipuli. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi poronliha ja lisää sipulin kanssa täytteeseen. Raasta vielä täytemassaan mustaleima-juustoa.
Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
HUOM! Suolaa ei tarvitse piirakkaan lisätä!
4 kommenttia:
Poro taisi löytää sielunkumppaninsa muista aineksista. Varmasti maistui hyvälle!
Joo, niin se mautonkin muuttuu maukkaaksi ;)
nams... :)
Aivan ;) Enpä muistanutkaan ottaa piirakkaa tänään, joten iltakahvilla sitten, kun mies on haettu lentokoneelta.
Lähetä kommentti