Äidillä oli valmiina omenaviinietikkaa, jossa nahattomat silakkafileet saivat uiskennella reilun puoli vuorokautta. Silakat olivat juuri sopivan etikkaisia ja hyvin kypsyneet. Tein valkosipulisen marinadin tällä kertaa rouheisen dijonin ja tillin kera. Nam, olivatpa hyviä!
500g silakkafileitä
etikkaliemi:
3dl kylmää vettä
1½dl omenaviinietikkaa
1½tl suolaa
1½dl omenaviinietikkaa
1½tl suolaa
valkosipulikastike:
1prk (200g) ranskankermaa
1 yksikyntinen valkosipuli
2tl rouheista dijon-sinappia
1rkl sokeria
1dl tilliä
1 yksikyntinen valkosipuli
2tl rouheista dijon-sinappia
1rkl sokeria
1dl tilliä
Sekoita etikkaliemi niin, että suola on sulanut nesteeseen. Poista silakkafileistä halutessasi nahka, minä haluan ne poistaa. Laita fileet etikkaliemeen ja painele pinnan alle. Anna maustua puoli vuorokautta.
Sekoita valkosipulikastike. Raasta valkosipuli ranskankerman sekaan, lisää muut ainekset. Viimeiseksi silputtu tilli.
Valuta silakkafileistä etikkaliemi ja sekoita valkosipulikastikkeeseen. Tölkitä, anna vetäytyä ainakin seuraavaan päivään ja nauti joulupöydässä tai noutopöydän antimena.
Sekoita valkosipulikastike. Raasta valkosipuli ranskankerman sekaan, lisää muut ainekset. Viimeiseksi silputtu tilli.
Valuta silakkafileistä etikkaliemi ja sekoita valkosipulikastikkeeseen. Tölkitä, anna vetäytyä ainakin seuraavaan päivään ja nauti joulupöydässä tai noutopöydän antimena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti