sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluiset tuulihatut

Vaikka jouluun on nyt enää 360 päivää, niin tässä vielä maistuva pikkusyötävä kahvipöytään.

Nämä tuulihatut valmistuivat nopsaan, sillä äiti oli saanut serkun vaimolta nimipäivilleen valmiiksi paistettuja tuulihattuja, joita sitten oli jäänyt ja äiti oli ne laittanut pakastimeen. Sieltä ne nopsaan sulivat, kun saimme sunnuntaikahville vieraita :)

Tein tuulihattuihin samantapaisen täytteen kuin mitä luumu-omenajuustokakkuun tuli täytteeksi. Tuorejuuston korvasin vaniljarahkalla enkä lisännyt muita täytteitä. Tulipa herkullista, nam.

Näitä tuulihattuja, juuri uunista tulleita torttuja ja erilaisia pikkuleipiä oli tarjolla ja makoisat sunnuntai-iltapäivän kahvit saimme nautittua vähällä vaivalla :)
1 annos tuulihattuja

täyte:

noin 1dl kermavaahtoa
1prk (200g) vaniljarahkaa
½dl omenasosetta
2rkl luumusosetta (= torttutäytettä)

päälle:

tomusokeria

VINKKI! Kun käytät pakastettuja tuulihattuja, anna täytettynä vetäytyä hetki, niin leivonnaisista tulee ihanan pehmeitä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luumurahkaa, vailjaa, omenasosetta..... kaikki maistuu minustakin niiiiiin hyviltä!

Heli kirjoitti...

Ajattelin tuota täytettä tehdessäni, että tämähän maistuu ihanalta ihan siltään, siis jälkiruokana ;) On kyllä tosi mukavanmakuinen sekoitus!

Kiitti kommentistasi d-malli ja maistuvaa uutta vuotta 2013!

Helna kirjoitti...

Olipas niin monimutkainen tuo tuulihattujen historia, että pitää ihan pysähtyä lukemaan sitä vaikka ääneen. Josko sitten pääsen kärryille, mistä ne ovat tupsahtaneet Siltalan pakkaseen. Yksi arvoitus jäi myös kaivelemaan: kuka tai ketä olivatkaan vieraat! Heidän taustaa ei kuvattu.

Heli kirjoitti...

Ei tietenkään kaikkea tarvitse kuvailla tosi yksioikoisesti ja helposti, saavatpa sinunkin aivonystyräsi töitä sen suklaasyönnin jälkeen :)

No itseasiassa haalituttujen tekijä Kati oli tyttärensä Sannan kanssa kyläilemässä ;) Olipa mukavaa, kun kävivät!