sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Luumu-omenajuustokakku (gluteeniton)

Jouluiloa ja -valoa kaikille blogini lukijoille ja vierailijoille!

Löysin reseptin joulun edellä Helsingin Sanomien nettipalvelusta. Palvelua on muutettu niin, että ilmaiseksi saa käydä kuukaudessa lukemassa viisi "artikkelia" ja yksi ruokaohje on siten myöskin yksi "artikkeli". En enää muista, mitä tarkalleen etsin netistä, mutta ajauduin sitten hesarin nettipalveluun ja käytin maksuttoman lukuoikeuteni. Ihmettelen vain, että vanhojakaan "artikkeleita" ei saa käydä lukemassa maksutta.

No, tämän postauksen tarkoituksena ei sen kummemmin ole pohdiskella jonkin nettipalvelun hinnoittelupolitiikkaa, kiitosta vaan, että löysin mainion reseptin jouluista hyytelökakkua varten.

Tein kakusta gluteenittoman, jos perhetuttumme vaikka sattuisi piipahtamaan kylässä näin ennen joulua. Semperin piparkakut olivat muuten todella kovia, kun niitä kakkupohjaksi murskasin. Muokkasin alkuperäistä ohjetta siinäkin, että neilikan ja kanelin sijaan laitoin täytteeseen piparkakkumaustetta.

Kakusta tuli herkullisen raikkaanmakuista. Kannattaa kokeilla!




pohja:

50g voita
1pkt (150g) gluteenittomia piparkakkuja

täyte:

4 liivatelehteä
1prk (2dl) kuohukermaa
2prk (yht. 400g) maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1dl luumumarmeladia (= tortuntäytettä)
1dl omenasosetta
noin 1tl piparkakkumaustetta
3rkl sitruunanmehua

koristeeksi:

tummaa suklaata rouhittuna
pehmeitä kullanvärisiä sokerirakeita

Sulata voi mikrossa. Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon voisula. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja laita kylmään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, luumumarmeladi, omenasose ja piparkakkumauste. Nostele joukkoon kermavaahto.

Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sekoita kuumaan nesteeseen valutetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman ja sekoita sitten hyvin täytemassaan.

Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. Koristele mielesi mukaan esim. suklaarouheella ja mahdollisesti muilla koristeilla.

Ei kommentteja: