torstai 6. joulukuuta 2012

Liisan hevoskakku

Aiheena 12 vuotta täyttävän Liisan syntymäpäiväkakkuun oli hevoset, koska kyseinen eläin lienee lähellä hänen sydäntään ja harrastuskin. Tein kakkukuvan koristeeksi saamistani kuvista. Liisan äiti piti tyttömäisestä synttärikakusta, josta sitten poimittiin kakulle kuorrutusidea.

Tein tavallisen sokerikakkupohjan ja täytteeksi kermavaahdon lisäksi vadelma-mustikkahilloa sekä kuningatarmarjasekoitusta. Päälle niin hennon vaaleanpunaista kuin fuksian pinkkiä sokerimassaa. Päällyksen alle laitoin tuorejuusto-kermavaahtoseosta, tosin hieman liikaa, koska sokerilientä alkoi puskea kakun alareunan alta piakkoin päällystämisen jälkeen. Sokerimassalla kuorruttamisessa en ole kovin harjaantunut.

Kuorrute hieman asetellessa repesi ja tein vekin päälle pikaisesti ruususen. Reunat reunustin rullaruusuilla, jotka liimasin syötävällä liimalla paikoilleen. Koristeeksi siis heppakuva sekä pikeerillä syntymäpäiväsankarin nimi ja ikä. Laidoille pursotin pikeeriraidat, jotta sain samalla saumakohdat piiloon.

Kun alkuviikosta hankin tarvikkeita kakkuun, yllätyin iloisesti Tuusulan Confetissa, josta sai yli 20€ ostoksesta kaupanpäälliseksi maitosuklaakuorrutteen ja vielä paketin paperisia muffinssivuokia. Kyllä kannatti siis autoilla vapaapäivänä ostoksille :)4 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Heheheh, vai pitäisikö sanoa ihhahhaa? Et siis ollutkaan kummisedän tunnelmissa - onneksi! Hieno on ja mallinsa näköinen.

Heli kirjoitti...

Kiitos! :) Voi myös laulaa..

Ronja kirjoitti...

Saako reseptiä mistään,koska itse täytän 12v niin tämä olisi kiva tehdä

Heli kirjoitti...

Hei Ronja!

Kiva, kun kävit kommentoimassa ja olet kiinnostunut oman synttärikakun leipomisesta.

Lähetä minulle sähköpostia osoitteella kotonatehtya@gmail.com ja kerro, monelleko juhlijalle kakun pitäisi riittää, niin autan sinua.