maanantai 31. joulukuuta 2012

Vilkaisu takavasemmalle vuoteen 2012

Ennen vuodenvaihdetta on ihan hyvä katsella, mitä ruokavuodessani on blogin osalta tapahtunut.

Heti alkuun on mainittava, että blogini neljäs vuosi on ollut päivityksiltään puutteellinen ja monta ihanaa ruokaa sekä reseptiä on päivittämättä, mutta kyllä ne vielä tulee tutkailtaviksi. Olkoon se uudenvuodenlupaukseni! Aika vain joutuu niin hurjaa vauhtia eikä elämän tuomilta hidasteilta voi välttyä, joten siksi ruokavuoteni on ollut hieman likisattu, sanoisin.

Kaikkea hyvää kuitenkin on tullut maisteltua ja niitä hetkiä nyt muisteltua. Äitimme syntymäpäivillä alkoi tämä vuosi leipomisten osalta. Sen jälkeen on ollut ristiäisiä, rippi- sekä ylioppilasjuhlia ja merkkipäiviä, joihin olen saanut kunnian hoitaa leipomuksia. Kaunein täytekakkuni oli isän syntymäpäiväkakku maaliskuulta ja ihanimmat muffinssit syyskuisilla synttäreillä tarjoamani mustikka-valkosuklaamuffinssit. Onnistuin onneksi myös kakkukoristeiden osalta, joista mieleenpainuvin on nyt viimeisin saavutukseni ja ensimmäinen hevoskoriste.

Osallistuin tänä vuonna ainoastaan yhteen reseptikilpaan skarppaajan pizzalla, mutta siinä äänestyssysteemi oli sellainen, että jokainen pystyi naputtelemaan niin monta tykkäämistä kuin mahdollista eikä tuloksista ole kuulunut enkä liioin ole käynyt tarkistamassa niitä. Minua pyydettiin kesänkorvalla mukaan Turun Sanomien bloggaajan kesä-artikkelisarjaan ja osallistuin seesamiribseillä. Se kutsu ilostutti kovasti, sillä harvoin blogini on kutsuttujen joukoissa.

Vuoden herkullisia ruokaoivalluksiani olivat mm. juures-maksapyttis, kalkkunatäytteiset munakasleivokset ja jouluinen tonttuparaati. Vähän tuli tänä vuonna kaivettua vanhoja hyviä makumuistoja esiin mm. herkullisia voileipiä, etanasilakoita, kinkku-juustosarvia ja ternijuustoa maistellen.  

Tänä vuonna emme näköjään ole käyneetkään alkukesän Haaparannan lisäksi kuin kerran reissun päällä. Tutustuimme Kööpenhaminaan aluksi koleassa, mutta lopulta kuitenkin aurinkoisessa säässä keväällä. Makumatkoille pääsee kotoa käsinkin vaikkapa, englantilaisen aamiaisenmoussakan tai paellan siivin. Ja varsinkin Maltan kastike, ah niin ihanan, keväisen parsan kera oli niin herkullista.

Tähän olisikin sopiva heittää toiveita ensi vuodelle ilmaan, vaikka makumatkojen muodossa. Kuitenkin toivon ennen kaikkea hyvää ja makoisaa alkavaa vuotta blogini uskollisille lukijoille sekä kaikille satunnaisille vierailijoille ja lukuisille reseptien etsijöille!


Kopioitu kotiliesi.fi

Ei kommentteja: