Ohje on ruotsalaisesta Hemmets veckotidning nr 4-lehdestä. Artikkelissa otsikolla Solsken på burk oli kaksikin nopeaa marmeladiohjetta, joista tein tämän veriappelsiinimarmeladin.
Vein marmeladin tuliaisena kyläilemään mennessämme :)
500g veriappelsiineja (HUOM! kuorittu paino)
2rkl sitruunamehua
1dl vettä
1rkl raastettuna tuoretta inkivääriä
hyppysellinen chilijauhetta (rouhetta)
1tl jauhettua kardemummaa
500g hillosokeria
2rkl sitruunamehua
1dl vettä
1rkl raastettuna tuoretta inkivääriä
hyppysellinen chilijauhetta (rouhetta)
1tl jauhettua kardemummaa
500g hillosokeria
Leikkaa appelsiineista kuoret pois. Leikkaa hedelmäliha kalvoista palasiksi. Laita palat kattilaan mehun (leikkuulaudalta sekä kalvoista), sitruunamehun, veden, inkiväärin, chilin ja kardemumman kanssa. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia.
Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä n. 5 minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin hillopurkkeihin. Anna jäähtyä.
Säilytä viileässä.
HUOM! Huomasin tehdessäni marmeladia, että appelsiinin määrä täytynee olla kuorittu paino.
Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä n. 5 minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin hillopurkkeihin. Anna jäähtyä.
Säilytä viileässä.
HUOM! Huomasin tehdessäni marmeladia, että appelsiinin määrä täytynee olla kuorittu paino.
2 kommenttia:
Tämä ON herkullista. Ensin maistuu makea ja sitten kirpeä, lopuksi suun yllättää chilin häivähdys. Maistui ihanalta paahtoleivällä! Tämä maistuu aivan varmaan myöskin esim. vaalean lihan kirpakkana kaverina. T. Eisku
Kiitti Eisku! :D Ihanaa, että maistui tuliainen! Olinkin jo odotellut raporttia :) Näin pikapikaakin saa syntymään maistuvia tuliaisia. Hyvä, että avasin tuon lehden juuri eilen aamulla!
Lähetä kommentti