tiistai 9. maaliskuuta 2010

Jauheliha-minestronekeitto


Keittoa teki mieli pitkästä aikaa ja sittenpä löysinkin itseni keittelemästä italialaistyyppistä kasvissoppaa jauhelihalla höystettynä.



400g naudan paistijauhelihaa
2 porkkanaa
1 sipuli
6-7 herkkusientä
2tl kuivattua basilikaa
2 palaa sokeria
mustapippuria
1tlk (500g) paseerattua tomaattia
5rkl tomaattipyreetä
1l vettä
1 lihaliemikuutio
1 valkosipulinkynsi
1dl täysjyväminispagettia
(suolaa)
hieman persiljasilppua

Kuori ja pilko porkkanat sekä sipuli. Viipaloi herkkusienet.

Paahda jauheliha kattilassa. Lisää kasvikset ja jatka paahtamista, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Mausta ja lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree, vesi sekä liemikuutio. Kun keitto poreilee kunnolla, lisää viipaloitu valkosipulinkynsi sekä minispagetti.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hieman suolaa ja lopuksi persiljasilppua.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Todella herkullista keittoa! Ehdottomasti kannattaa tehdä.

heli kirjoitti...

Parhaat ideat tulee, kun ei ole ideaa ollenkaan ;) Hyvää oli kyllä, tätä teemme vastakin varmasti!