sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Risotto primavera


Bongasin tässä hiljattain Stockmannin Herkku-sivuilta herkullisen parsarisoton ohjeen, jolle laitoin oikein italonimenkin. ;) Muokkasin ohjetta ihan hitusen. Ah, tuli suorastaan pyörryttävän hyvää. Tämän jälkeen saattoikin mennä hyvillä mielin pienelle ruokalevolle :) ennen illan Jean-Michel Jarren keikkaa Hartwall Areenassa.



1 nippu vihreää parsaa paloiteltuna
4 dl Arborio-riisiä
1 kesäsipuli varsineen silputtuna
1 rkl voita
raastettua sitruunankuorta
1 l hyvää kanalientä
lasillinen valkoviiniä
Forte-juustoa raastettuna
hieman Mustaleima-raastetta
mustapippuria myllystä
iso nokare voita

Kuori parsat, paloittele ne ja ota nuput talteen. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota ensin voissa hienoksi silputtu sipuli valkoinen osa. Lisää riisi, parsan varsiosat sekä aavistus sitruunankuorta ja jatka kuullottamista vielä hetken ajan. Lisää seuraavaksi sekaan kiehuvan kuumaa kanalientä vähän kerrallaan aina muutama kauhallinen sitä mukaan, kun nestettä imeytyy riisiin. Riisiä ei paisteta, joten alenna lämpötilaa niin, että ruoka hiljalleen poreilee. Jatka näin kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää, muista sekoittaa risottoa säännöllisin välein. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa valkoviini ja parsan nuppuosat sekä sipuli vihreä silputtu varsiosa. Juuri ennen tarjoilua mausta mustapippurilla sekä lisää joukkoon raastettua juustoa ja nokare kylmää voita.

6 kommenttia:

helna kirjoitti...

Maha eilisestä puhvetista pullollaan jaksoin silti kuolata mm. tätä risottoa. Muutkin uudet luomukset näyttävät herkulliselle.

heli kirjoitti...

Täng juu, sikso! :) Kannattiko lähteä Ameriikan raitille, kun täällä olisi ollut tällaistakin tarjolla ;)

Helna kirjoitti...

Kyllä kannatti so far. Kohta tulee sullekin kuvaa Navajo hot beefistä, jota Markku veteli keskiviikon lounaspaikassa Gray Mountainilla. Kylässä oli kauppa ja baari ja that's it. Ruoka oli hyvää.

heli kirjoitti...

Okei, uskotaan nyt sitten. Varmaan oli kuitenkin aika pieni pihvi ;)

Eisku kirjoitti...

Tämä ON todella hyvää. Vie kielen mennessään. Parsan pehmeä maku yhdistettynä häivähdykseen sitruunaa, voita ja juustoa. Voiko parempaa olla?

heli kirjoitti...

Namskutarallaa :) Tosi kiva, kun tykkäsitte! Tää on kyllä hyvä ohje, iso kiitos reseptin kehittäjälle :)