Viilenevää säätä ennustavat meteorologit kilpaa... Tässäpä hyvä kylmän taittaja!
Valion aikoinaan amerikkalaisen kanakeiton nimellä kulkeneen keiton keväinen variaatio. Alkuperäinen ohjeen mukaan tehty keittokin on erinomaista, on tullut tehtyä sitä muutaman kerran aiemminkin. Nyt bongasin kylmäaltaasta Apetit-uutuuden (ainakin meille) Kevätkasvikset: vihreää parsaa ja keltaista porkkanaa. Nam!
Valion Kodin ruokavuosi syksy 1999-ohjetta mukaellen:
n. 2l vettä
2 kanaliemikuutiota
1½dl täysjyväriisiä
2 pientä sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1rs (300-400g) broilerin rintafilettä tai filesuikaleita (maustamaton)
1tl timjamia
½tl sitruunapippuria
n. 100g koskenlaskija voimakasta
2pss kevätkasviksia (vihreä parsa, keltainen porkkana)
2dl pakastemaissia
n. 2l vettä
2 kanaliemikuutiota
1½dl täysjyväriisiä
2 pientä sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1rs (300-400g) broilerin rintafilettä tai filesuikaleita (maustamaton)
1tl timjamia
½tl sitruunapippuria
n. 100g koskenlaskija voimakasta
2pss kevätkasviksia (vihreä parsa, keltainen porkkana)
2dl pakastemaissia
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää liemikuutiot ja riisi. Anna kiehua viitisen minuuttia ja lisää sitten suikaloidut broilerit, sipulit sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon sulatejuusto sekä pakastekasvikset. Hauduta vielä 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Ripottele pinnalle halutessasi persiljasilppua.
2 kommenttia:
Tämä keitto se on kyllä aina yhtä mielettömän hyvää!
Ih-hanaa :)
Lähetä kommentti