Ruokalan ohjeen kopsasin, muokkasin ja tein vappubrunssille tarjottavaksi. Ohje on 8 hengelle, mutta annoksesta tuli 12 piirasta.
pohja:
75 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
75 g maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
täyte:
1pss filepekonia
4 isoa sipulia puolirenkaina
1 valkosipulinkynsi
1rkl voita
2 rkl tuoretta persiljaa
1tl hunajaa
suolaa
1prk (120g) smetanaa
2 kananmunaa
1dl olutta (esim. Karhu-korpisavu)
75 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
75 g maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
täyte:
1pss filepekonia
4 isoa sipulia puolirenkaina
1 valkosipulinkynsi
1rkl voita
2 rkl tuoretta persiljaa
1tl hunajaa
suolaa
1prk (120g) smetanaa
2 kananmunaa
1dl olutta (esim. Karhu-korpisavu)
Valmista pohja nyppimällä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, voin ja rahkan kanssa. Mausta ripauksella suolaa. Painele se sitten 25-30 cm halkaisijaltaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tai tee monta pientä piirasta. Anna sitten levätä hetki kylmässä.
Siivuta pekoni. Paista se rapeaksi ja siirrä sivuun toiseen astiaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna vähän öljyä (filepekonista ei rasvaa jäänyt pannuun, paistoin sipulit voissa) ja kuullota sipulirenkaat ja hienonnettu valkosipuli. Lisää persilja, hunaja ja paistetut pekonit pannulle. Mausta ja sekoita. Vatkaa smetana, munat ja olut keskenään. Kaada täyte piirakkapohjalle ja smetanaseos päälle.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa noin 40 min.
Siivuta pekoni. Paista se rapeaksi ja siirrä sivuun toiseen astiaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna vähän öljyä (filepekonista ei rasvaa jäänyt pannuun, paistoin sipulit voissa) ja kuullota sipulirenkaat ja hienonnettu valkosipuli. Lisää persilja, hunaja ja paistetut pekonit pannulle. Mausta ja sekoita. Vatkaa smetana, munat ja olut keskenään. Kaada täyte piirakkapohjalle ja smetanaseos päälle.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa noin 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti