perjantai 1. toukokuuta 2009

Caesar-salaatti


Mies toivoi brunssille salaatiksi caesaria, tosi hyvä idea! Kastike tehty Stockmannin ohjeen mukaan. Eka kertaa tein kastikkeen itse, nam :)



3 ruukkua romaine-salaattia
1pkt valmiita yrttikrutonkeja (Lidl)
50g parmesaani-lastuja

caesar-kastike:

2 keltuaista
2rkl viinietikkaa
1rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2dl öljyä
2 hienonnettua sardellia tai anjovisfileetä
1tl worchestershirekastiketta
50 g parmesaani-juustoraastetta
3 rkl kermaa


Vispilöi salaattikulhon pohjalla keltuaiset, etikka, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli. Sekoita öljy joukkoon, aluksi tipoittain. Hienonna sardellit tai anjovikset haarukalla ja sekoita joukkoon. Lisää maustekastike, parmesaani-juustoraaste ja kerma.

Revi salaatti sopiviksi palasiksi ja lisää krutongit ja parmesaani-lastut sekä salaattikastike joukkoon. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: