tiistai 18. marraskuuta 2014

Taivaallista nyhtökanaa

Olen kerran tehnyt nyhtöpossua (laitan linkin, kun olen päivittänyt sen blogiin) enkä hullaantunut siihen. Possussa oli mielestäni liikaa kaikkea. Nyt kuitenkin halusin kokeilla tuota nyhdettävää mutta broilerista valmistettuna. Niin eihän tämä oikeasti kanaa ole, vaan broileria. Googlettelin eri ohjeita, mutta mikään ei suoraan iskenyt, vaan nappasin makuja ja ideoita reseptistä jos toisestakin.

Päädyin valkosipuliseen nyhtökanaan, sillä jokin ihme valkosipulivillityskin on vaihteeksi iskenyt - nam! Olen tainnut jo useampaan kertaa (kaksikin on useampi kuin yksi) mainita pitäväni broilerin paistileikkeistä, koska se on sitä tummempaa, maukkaampaa ja mehevämpää broilerin lihaa.

Koska valmistin nyhtökanan vain omaan käyttööni, tein sen yhdestä pakkauksesta broileria. Muutenkin valitsin pataan lempeitä makuja, mitkä eivät itsessään valkosipulia lukuunottamatta korostu, vaan lopputuloksesta tulisi mahdollisimman maukasta, mutta myös sellaista, että broilerikin maistuu.

Tästä tuli aivan taivaallista. Sitä voisi lappaa suuhun suoraan padasta haarukoiden. Ja vähän olen siihen sortunutkin... Lisäksi tämä herkku maistuu mainiosti olutpataleivän kanssa tai vaikka Cobbin salaatissa. Tätä teen tasan varmasti vielä useasti uudelleen ja uudelleen...

Nyhtökanaa tuoreella olutpataleivällä

1rs (600-700g) broilerin paistileikkeitä
3rkl valkoviinietikkaa
2rkl oliiviöljyä
2rkl thai sweet chili-kastiketta
1 kanaliemikuutio murskattuna
6 valkosipulinkynttä
1tl kuivattua (luomu)rosmariinia
1tl mustapippurirouhetta
 
Sekoita haudutuskastikeainekset padassa sekaisin ja lisää paistileikkeet. Kääntele lihapaloja hyvin ja anna hautua 100 asteisessa uunissa kannen alla kolme tuntia. Nosta uunin lämpötila 125 asteeseen, ota padasta kansi pois, käännä paistileikkeet ja anna hautua vielä tunti ilman kantta.
 
Nosta pata uunista ja nyhdä paistileikkeet. Lisää takaisin pataan ja sekoita haudutuskastikkeeseen. Nauti haluamallasi tavalla!
 

Nyhtökanaa Cobbin salaatissa mun tapaan

1 kommentti:

Tomi Pohto kirjoitti...

Moi Heli!

Tein tämän herkun Slow Cookkerilla, 10 h hautui. Ehkä pienempikin haudutusaika olisi riittänyt, mutta nyt kyllä lähti taju:tuli todella herkullista! Todellakin: Taivaallista kanaa. Tätä pitää tehdä seuraavaksi isompi setti, pakastimeen osa hyvän päivän varalle.

t. Tomi