perjantai 14. marraskuuta 2014

Ruokaisa aura-kinkkusalaatti

Joskus on hankalaa löytää ruoalle oikea nimi. Usein se tulee automaattisesti, varsinkin, kun tekee jostain valmiista reseptistä muokkailen omaan makuun tai valmistusaineisiin sopivaksi. Onpa minullakin aivan ruoasta riippumattomia tai muunneltuja nimiä.

Tälle salaatille nimen löytäminen oli hieman hankalaa. Päämakuna on kinkku, mutta kaikkea muuta on kuitenkin aika lailla sopivasti. Niin on toki kinkkuakin, ei yhtään liikaa, mutta siis joo. Makustelin ongelmaani ääneen ja mies ryhtyi auttamaan. Päädyin hänen ehdotuksestaan ruokaisaan ja täsmentävän mikä muu siinä maistuu-kysymyksen jälkeen nimeen lisättiin aura-juusto.

Salaatti oli nimensä mukainen, ja herkullinen. Taidanpa tehdä joku toinen päivä samanlaisen, vaikka töihin mukaan. Kinkkuakin jäi vielä pariin salaattiin, kuten muitakin aineita.


neljännes cosmopolitan-salaattia
50g ylikypsää palvikinkkua suikaleina
2 maustekurkkuviipaletta
3 ruskeaa herkkusientä
4-5 punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
20g aura-juustoa
2rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1vpl kauraleipää suikaleina
1rkl pinjansiemeniä
ripaus savusuolaa
2-3tl balsamico-siirappia
 
Huuhtele, kuivaa ja suikaloi/revi salaatti. Suikaloi kinkku ja maustekurkkuviipaleet (sellaiset pitkänmalliset). Viipaloi herkkusienet, lohko tomaatit. Nosta aura-juusto valmiiksi.
 
Kuumenna öljy ja viipaloi pannulle valkosipulinkynsi. Suikaloi reilusti leipäpala. Lisää pinjansiementen kanssa pannulle. Paista kauniin kullanruskeiksi.
 
Kokoa salaatti kerroksittain ja roiski päälle balsamico-siirappia.


Ei kommentteja: