tiistai 18. marraskuuta 2014

Karamellikastike

Tein satsin puolukkaisia tuulihattuja ja halusin niihin vielä pienen kinuskimaisen yllätyksen. Niinpä keitin nopeasti karamellikastikkeen, joka annoin keittyä paksuksi niin, että sain kastikkeen jäähdyttyä nosteltua pieniä nokareita tuulihattujen puolukkatäytteen päälle. Myöhemmin tein vielä puolukkaisen suklaamoussekakun, johon keitin hieman ohuemman kastikkeen, että sain pursotettua sitä kakun päälle.

Kastike syntyy helposti neljästä aineksesta kokoon keittämällä. Mitä vähemmän keität, sitä ohuempi kastikkeesta tulee. Jos keität kastikkeen vaikka edellisenä päivänä valmiiksi, se notkistuu, kun nostat kattilassa lämpimälle liedelle ja sekoittelet.

Kastiketta voi käyttää täytteisiin, koristeluun tai vaikka jäisten marjojen kanssa.


2rkl ruokokidesokeria
2rkl vaaleaa siirappia
1dl vispikermaa
1rkl voita
 
Kuumenna sokeri ja siirappi. Kun sokeri on sulanut, lisää kerma ja keittele muutama minuutti. Keitettäessä kastikkeeseen muodostuu isoja kuplia, mutta mitä pidempään kastiketta keität, kuplat pienenevät ja kastike paksuuntuu.
 
 
Kun kastike on mielestäsi sopivan paksua, lisää voi. Nosta pois levyltä ja sekoita voi hyvin joukkoon. Kastike on tosi kuumaa ja polttaa kielen, voin kokemuksesta kertoa :)
 
 
Paksua karamellikastiketta puolukkatäytteisissä
tuulihatuissa.
Ohuempaa karamellikastiketta suklaakakun
koristeena.

Ei kommentteja: