lauantai 8. marraskuuta 2014

Hieno sipulikastike

Valmistimme äidin kanssa yhteistyössä isänpäiväpäivällisen. Tarjolla oli tämän vuoden hirvenkaadosta paistia, puikulaperunoita ja kermaista sipulikastiketta. Lisäksi vihersalaattia, graavilohta, punajuuria. Jälkiruoaksi nautimme sahrami-toscaomenoita ja kermavaahtoa.

Hienon kermaisen sipulikastikkeen valmistin paistiliemestä ja paistin kanssa muhineista sipuleista. Poistin paistista kalvot ja sidoin paistilangalla tasakokoiseksi paistiksi. Hieroin paistin pintaan hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria sekä pistelin paistin eri puolille kuusi valkosipulinkynttä. Sitten paistoin runsaassa voi-öljysekoituksessa kauniin ruskean paistopinnan kauttaaltaan. Viipaloin kolme isohkoa sipulia uunivuoan pohjalle ja nostin paistin niiden päälle. Kaadoin paistin päälle paistorasvat ja vuokaan vielä pari desiä vettä. Paisti kypsyi 125 asteisessa uunissa 68 asteiseksi, jonka jälkeen nostin vuoan uunista ja käärin paistin folioon odottamaan ruokailua.

Kaadoin paistiliemen ja sipulit (myös pari valkosipulinkynttä oli tippunut paistista mukaan) kasariin ja lisäsin vettä. Maustoin liemen ja keittelin sitä kasaan. Kun lientä oli enää kolmannes, paseerasin sipulit siivilän läpi, lisäsin kerman ja aavistuksen kastikesuurusta.

Kannattaa nähdä vaiva, maku oli täydellinen!


3 paahdettua sipulia
2-3 paahdettua valkosipulinkynttä
2dl paistin paistolientä tai demiglacea
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl konjakkia
½tl mustapippurirouhetta
2 sokeripalaa
2dl kuohukermaa
(1rkl tummaa kastikesuurusta)
 


Ei kommentteja: