perjantai 28. marraskuuta 2014

Joulukinkkupiirakka

Tässäpä oiva piirakka näin joulunaluspippaloihin. Voi virittäytyä tulevaan maistelemalla kinkkua ja sinappia piirakan muodossa :) Ihan en joulupöytään tarjolle laittaisi, mutta sitten joulun jälkeenkin näin voi joulukinkkukiusauksen ohella käyttää loput kinkun jämät.

En minä tätä olisi varmaankaan nyt tehnyt, mutta erään työpaikan kuusijuhlaan tarvittiin kinkkupiirakkaa, joten ehdotin, että miksei sitten joulukinkkupiirakkaa :)

Piirakka tuoksui reilusti sinapille. Toivottavasti maistuikin ja teki kauppansa. Tarjottavat kuulemani mukaan tuotiin nyyttäriperiaatteella, joten syötävää varmaan on ollut yllin kyllin. Jospa olisi hiukopalaa jäänyt myös maanantaille? Ken tietää.


pohja:
 
100g voita
2dl vehnäjauhoa
3rkl kylmää vettä
 
täyte:
 
250g joulukinkkua
1dl silputtua purjoa
150g emmental-juustoraastetta
1tl rosmariinia
mustapippuria myllystä
1½rkl rouheista dijon-sinappia
1½rkl mietoa sinappia (esim. Meira)
2½dl kermaa
 
Nypi voi ja vehnäjauho. Sekoita taikinaksi lisäämällä kylmä vesi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Kuutioi joulukinkku pieneksi kuutioksi. Silppua purjoa noin desin verran. Nosta kulhoon ja lisää raastettu juusto, mausteet, sinapit sekä kerma. Sekoita hyvin. Täytteeseen ei tarvitse lisätä suolaa.
 
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Piirakan pinnan tulee saada hieman kullanruskeaa väriä, mutta älä polta. Koska täytteeseen ei tule kananmunaa, voi piirakka tuntua keskeltä pehmeältä. Se kuitenkin asettuu jäähtyessään.


Ei kommentteja: