maanantai 24. marraskuuta 2014

Tahmeat hunajaoliivit - ehdotukseni GAEA-oliivien uutuusmauksi

Sain taannoin kutsun GAEA ja Ruoka.fi:n GAEA-oliivien tuotetestaajaksi ja -kehittäjäksi. Innostuin ideasta päästä kehittelemään jotain uutta juttua ja ilmoittauduin mukaan. Sitten erään päivänä tuli postilta saapumisilmoitus tuotepaketista.

Paketti sisälsi sekä kevyesti merisuolalla ja extra virgin- oliiviöljyllä viimeisteltyjä kalamata-oliiveja että sitruunalla ja basilikalla marinoidun oliivilajitelman. Lisäksi sain kokeiltavaksi GAEA extra virgin-oliiviöljyn. Molemmat oliivipakkaukset sisälsivät herkullisia, hyvälaatuisia oliiveja. Ja mikä parasta oliivit eivät ui suolaliemessä!

Sitten pitikin pohtia, mikä olisi se uutuusmaku? Erilaisia täytettyjä oliiveja on markkinoilla yllin kyllin. GAEA-oliivit on pakattu uudella tavalla ympäristöystävällisesti pussiin ilman nestettä, joten sekin piti ottaa huomioon. Mielestäni ehdotelmani piti sopia niin kalamata-oliiveihin kuin oliivilajitelmaankin. Ja ennen kaikkea, mikä minut kuluttajana saisi tarttumaan tuotepakkaukseen, joka sisältäisi uudella maulla viimeisteltyjä oliiveja?

Uutuusmaun kehitteleminen ei ollut ihan niin helppoa kuin olin sen ajatellut olevan. Heitin työkaverilleni ilmaan pari täytevaihtoehtoa, jotka ammuttiin alas samantien. Ei auttanut muuta kuin miettiä jotain muuta.

Yhtenä vaihtoehtona mietin pistaasipähkinää. Sitten muistin vanhempieni tuttavalta lahjaksi saaman itsetuotetun hunajan. Siihen ajatukseen jäin sitten koukkuun ja syntyi ehdotukseni GAEA-oliivien uutuusmauksi. Tahmeat hunajaoliivit, joita voi tarjota siltään juustojen kanssa tai silputtuna pienillä juustoleipäsillä, tai miksei jonkin suolaisen ohuen kinkun makuparina.

Valmistin maustamalla oliivit ja annoin niiden tekeytyä seuraavaan päivään. Sitten laitoin sekä kokonaisia että silputtuja oliiveja maalaispatongin, suomalaisen Aura-juuston, espanjalaisen 12kk kypsytetyn Manchengo-juuston ja ranskalaisen Kolibrie brie-juuston kanssa tarjolle. Juomaksi tarjosin espanjalaista Castellblanc-cavaa.


Näin esivalmistelet tahmeat hunajaoliivit:
 
1pss (150g) GAEA-oliiveja
2rkl juoksevaa hunajaa (esim. suomalainen Mieleinen-hunaja)
1rkl GAEA-extra virgin oliiviöljyä
½tl rouhittua mustapippuria
 
Ainekset sekoitetaan ja annetaan marinoitua seuraavaan päivään.
 
 
Nyt on aika äänestää ehdotustani GAEA-oliivien uutuusmauksi. Kaikki äänet lasketaan! Äänestysaikaa on vain 8.12.2014 saakka ja sinä saatat voittaa. Äänestä ehdotustani tästä linkistä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa! 
 
http://ruoka.fi/ruokajutut/gaea/aanesta-ja-osallistu-gaea-kilpailuun-voit-voittaa-valimeren-herkkuja


Ei kommentteja: