perjantai 28. marraskuuta 2014

Sushisalaatti

Olin pari yötä yksin, tai no kisujen kanssa, kotona ja mietin, että mitä sitä viitsisi itselleen laittaa. Mietin töissä ääneen, että kyllä tekisi mieleni pitkästä aikaa sushia, mutta en viitsi kyllä itse alkaa tekemään. Olin jo mielessäni menossa ostamaan valmiina, kun tähän ääneen miettimiseen osallistunut vieruskaverini kysyi, olenko tehnyt koskaan sushisalaattia? Siis mitä?

Ajatukset sekoittuivat täysin, että mitä se mahtaisi olla, mutta nopeastihan se selvisi, että luonnollisesti sushiaineksia salaatin muodossa. Oli ollut joko K-ruoan tai Yhteishyvän ohje kuulemma ja kaveri miehensä kanssa kovin salaatti tykästyneet. Raa'an kalan sijaan salaatissa olisi graavilohta ja sushiriisi olisi basmatia. Kuulosti tosi hyvältä ja pitikin seuraavalla tauolla heti kännykällä googlettaa.

Rakastan jättikatkarapuja ja ajattelin lisätä salaattiin, vaikka K-ruoka.fi:n sushisalaattiohjeessa ei niitä ollutkaan. Mikä parasta, nyt Lidliin on taas tullut ihania jättikatkoja (Deluxe katkarapurengas)!!! Ne menivät viime jouluna kuin kuumille kiville joulupöydässä. Suunta siis Lidliin ja sieltä hainkin salaattiin muutkin kotoa puuttuneet ainekset.

Hieman muokkasin myös salaattikastiketta, koska se sai olla suolainen. Joten soijaa sai olla lisää. Se ohensi kastikkeen sopivan juoksevaksi.

Tämä oli niin hyvää, etten yhtään ihmettele, miten siihen voi tulla himo. Niin kuin sushiinkin. Seuraavana päivänä tein uuden salaatin. Kalan sijaan siinä oli pelkästään niitä ihania jättikatkoja :D


"sushiriisi":
 
1½dl basmatiriisiä
3rkl riisiviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
2tl sokeria
½tl suolaa
 
salaattiannokseen:
 
pala tuorekurkkua
1 pieni avokado
rucolaa
50g graavilohta
5-6 jättikatkarapua
 
salaattikastike:
 
2rkl rypsiöljyä
2rkl soijakastiketta
2tl wasabia
 
Keitä riisi ilman suolaa paketin ohjeen mukaan. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola. Kaada liemi riisin sekaan ja sekoita hyvin. Laita kylmään jäähtymään.
 
Levitä jäähtynyttä riisiä lautaselle. Revi päälle rucolaa. Kuutioi kurkku ja lisää riisin sekaan. Sekoitele hieman. Halkaise ja kuori avokado. Leikkaa viipaleiksi ja asettele riisin päälle. Tee graavilohesta ruusukkeita. Asettele lohiruusukkeen lautaselle ja lisäksi sulatetut jättikatkaravut.
 
Sekoita kastike. Pirskottele hieman salaatin päälle ja tarjoa lisäksi dippailuun pienessä astiassa lautasella tai sen ohessa. Nauti heti :)



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin hyvvää!! Tänään tehtiin mekin :) Huomisen iltaruualle jäi vielä aineksia, jeee!

Askuli

Heli kirjoitti...

Todellakin, kiitos Askuli mahtavasta vinkistä! Vie melkeinpä kielen mennessään. Mullakin on vielä yhteen tai kahteen salaattiin riisiä. Lohen lopun käytin jo muuhun, mutta jättikatkoja on vielä :D