Hasselpähkinäisen täytteen tein unelmatortulle Haaparannalta ICA Stormarknadista ostamastani hasselpähkinätahnasta, jolla korvasin siis voin osuuden. En ole tarkastellut, josko Suomen kaupoissa olisi vastaavaa levitettä.
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1½dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
täyte:
150g hasselpähkinätahnaa
1dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
1dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle reunalliselle uunipellille. Paista kääretorttupohja 200 asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat täytteen.
Vaahdota pähkinätahna, tomusokeri ja keltuainen tasaiseksi. Levitä seos kääretorttupohjalle tasaisesti. Kääri leivinpaperilla tiukalle rullalle, kääri vielä sanomalehti rullan suojaksi ja anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
Vaahdota pähkinätahna, tomusokeri ja keltuainen tasaiseksi. Levitä seos kääretorttupohjalle tasaisesti. Kääri leivinpaperilla tiukalle rullalle, kääri vielä sanomalehti rullan suojaksi ja anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
2 kommenttia:
Piti tsekata, minne tuo linkki unelmatortun pohjataikinasta vie. Ja sehän vei ihan oikeaan osoitteeseen. Hurraa!
No, kyllä minä ossaan :)
Lähetä kommentti