Ajattelin ensin, että tästä tulee varmaan kitkerää, mutta lopputulos on aivan mahtava. Suussasulavaa broilerin paistileikettä valkosipulien hellässä huomassa pitkään haudutettuna, aah.
Seuraavana päivänä kyselimme, haiseeko kovasti valkosipuli, mutta tuskin sitä toisistamme haistoimme eikä kukaan valittanut hajuhaitoista. Ei ehkä uskaltanut.
40 valkosipulinkynttä (Nigella laittoi kuorineen)
½ ruukkua timjamia
2-3 kevätsipulia
2rs (á 700g) broilerinpaistileikkeitä (ohjelmassa ei ilmoitettu broilerin määrää, broilerissa oli nahka sekä luut mukana)
öljyä paistamiseen
2rkl vermuttia tai valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
½ ruukkua timjamia
2-3 kevätsipulia
2rs (á 700g) broilerinpaistileikkeitä (ohjelmassa ei ilmoitettu broilerin määrää, broilerissa oli nahka sekä luut mukana)
öljyä paistamiseen
2rkl vermuttia tai valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Puolita paistileikkeet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broileripaloihin kaunis paistopinta. Nosta sivuun ja lisää pannulle pilkotut kevätsipulit sekä puolet valkosipulinkynsistä. Kuullota hetki.
Nosta broileripalat takaisin kasariin. Lisää viini, loput valkosipulinkynnet sekä muutama timjaminoksa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita kasariin kansi tai folio päälle ja hauduta uunin alatasolla 175 asteessa 1½ tuntia. Lisää tuoretta timjamia vielä tarjolle laittaessa.
Nosta broileripalat takaisin kasariin. Lisää viini, loput valkosipulinkynnet sekä muutama timjaminoksa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita kasariin kansi tai folio päälle ja hauduta uunin alatasolla 175 asteessa 1½ tuntia. Lisää tuoretta timjamia vielä tarjolle laittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti