perjantai 29. maaliskuuta 2013

Nigellan valkosipulikana

En tarkoituksella laittanut otsikkoon, paljonko sitä valkosipulia, mutta sitä tulee p-a-l-j-o-n! Usko vaan, mutta valkosipulinkynsiä tulee 40 kappaletta :) Leukani varmaan loksahti auki, kun näin Nigellan valmistavan tätä ohjelmassaan, mutta samalla päätin, että tätä on kokeiltava. Pidän valkosipulista, mutta näin suuri määrä yllätti. Toisaalta 40 kynttä tarkoittaa kolmisen kokonaista sipulia.

Ajattelin ensin, että tästä tulee varmaan kitkerää, mutta lopputulos on aivan mahtava. Suussasulavaa broilerin paistileikettä valkosipulien hellässä huomassa pitkään haudutettuna, aah.

Seuraavana päivänä kyselimme, haiseeko kovasti valkosipuli, mutta tuskin sitä toisistamme haistoimme eikä kukaan valittanut hajuhaitoista. Ei ehkä uskaltanut.


40 valkosipulinkynttä (Nigella laittoi kuorineen)
½ ruukkua timjamia
2-3 kevätsipulia
2rs (á 700g) broilerinpaistileikkeitä (ohjelmassa ei ilmoitettu broilerin määrää, broilerissa oli nahka sekä luut mukana)
öljyä paistamiseen
2rkl vermuttia tai valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
 
Puolita paistileikkeet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broileripaloihin kaunis paistopinta. Nosta sivuun ja lisää pannulle pilkotut kevätsipulit sekä puolet valkosipulinkynsistä. Kuullota hetki.

Nosta broileripalat takaisin kasariin. Lisää viini, loput valkosipulinkynnet sekä muutama timjaminoksa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita kasariin kansi tai folio päälle ja hauduta uunin alatasolla 175 asteessa 1½ tuntia. Lisää tuoretta timjamia vielä tarjolle laittaessa.


Ei kommentteja: