vaalea sokerikakkupohja
viinirypälehilloke:
1rs (500g) vihreitä viinirypäleitä
2rkl sitruunamehua
1dl hillosokeria
2rkl sitruunamehua
1dl hillosokeria
Irrota viinirypäleet tertuista ja huuhtele kuumalla vedellä. Keitä hillokkeeksi hillosokerinja sitruunamehun kanssa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
mokkatäyte:
5dl kermaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½dl vahvaa kahvia (espressoa)
6 liivatelehteä
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½dl vahvaa kahvia (espressoa)
6 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Liota ne sitten kuumaan kahviin ja anna jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kun liivateseos on jäähtynyt haaleaksi, sekoita se muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi varovasti vatkattu kerma.
Kakun tekeminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Laita kakkupohjan kokoiseen irtopohjavuokaan kelmu ja sitten alimmainen kakkukerros pohjalle. Levitä puolet viinirypälehillokkeesta pohjalle ja reilu kolmannes mokkatäytteestä päälle. Toista keskimmäisen kakkukerroksen kanssa. Levitä loppu mokkatäytteestä kakun päälle ja laita kylmään vetäytymään ja hyytymään.
Irrota irtopohjavuoka kakun ympäriltä ja ujuta kelmu pois kakun alta. Voit käyttää myös kakkunostinta tai kahta paistolastaa apuna. Pursota ympärille kermavaahtoa ja koristele halutessasi viinirypäleillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kun liivateseos on jäähtynyt haaleaksi, sekoita se muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi varovasti vatkattu kerma.
Kakun tekeminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Laita kakkupohjan kokoiseen irtopohjavuokaan kelmu ja sitten alimmainen kakkukerros pohjalle. Levitä puolet viinirypälehillokkeesta pohjalle ja reilu kolmannes mokkatäytteestä päälle. Toista keskimmäisen kakkukerroksen kanssa. Levitä loppu mokkatäytteestä kakun päälle ja laita kylmään vetäytymään ja hyytymään.
Irrota irtopohjavuoka kakun ympäriltä ja ujuta kelmu pois kakun alta. Voit käyttää myös kakkunostinta tai kahta paistolastaa apuna. Pursota ympärille kermavaahtoa ja koristele halutessasi viinirypäleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti