sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Viinirypäle-mokkakakku

Tein isän syntymäpäiväkahveille myös makean täytekakun. Siinä oli kuohkea mokkatäyte ja välissä lisäksi vihreistä viinirypäleistä keitetty hilloke.


vaalea sokerikakkupohja
 
viinirypälehilloke:
 
1rs (500g) vihreitä viinirypäleitä
2rkl sitruunamehua
1dl hillosokeria
 
Irrota viinirypäleet tertuista ja huuhtele kuumalla vedellä. Keitä hillokkeeksi hillosokerinja sitruunamehun kanssa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
 
mokkatäyte:
 
5dl kermaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1½dl vahvaa kahvia (espressoa)
6 liivatelehteä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Liota ne sitten kuumaan kahviin ja anna jäähtyä hetki.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Kun liivateseos on jäähtynyt haaleaksi, sekoita se muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi varovasti vatkattu kerma.

Kakun tekeminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Laita kakkupohjan kokoiseen irtopohjavuokaan kelmu ja sitten alimmainen kakkukerros pohjalle. Levitä puolet viinirypälehillokkeesta pohjalle ja reilu kolmannes mokkatäytteestä päälle. Toista keskimmäisen kakkukerroksen kanssa. Levitä loppu mokkatäytteestä kakun päälle ja laita kylmään vetäytymään ja hyytymään.

Irrota irtopohjavuoka kakun ympäriltä ja ujuta kelmu pois kakun alta. Voit käyttää myös kakkunostinta tai kahta paistolastaa apuna. Pursota ympärille kermavaahtoa ja koristele halutessasi viinirypäleillä.


Ei kommentteja: